Szerkesztőség
2014.05.24.
Itt a nagy grillszezon. Ami mindenkinek jó, az ínycsiklandó illatok szagolására kényszerülő szomszédon kívül. Néhány tipp, hogy a hangulat és az ízek is elkápráztassák a meghívottakat.
Szerkesztőség
2014.05.22.
Holmi gasztrotudományos vagy sztárséf által ajánlott, újdonságnak vélt megoldás helyett ezúttal is felmenőim örökérvényű, fülemben csengő életbölcsességéhez fordulok: „Tégy egy kis cukrot minden sós ételbe, sózd csipetnyit a süteményeket!”
Szerkesztőség
2014.05.21.
Még szerencse, mert ennél praktikusabb megoldás előre elkészített italok vagy akár csak citromkarikákkal, eperdarabokkal felturbózott víz ízléses tálalására nem létezik. Ugye senki nem teszi a dobozos üdítőt vagy a műanyag flaskát a szépen megterített asztal közepére????
Szerkesztőség
2014.05.20.
A minap azon tanakodtam, hogy gyermekkoromban a fűszerek nagy része pusztán egy zacskónyi morzsolt zöldes-szürke kupacként testesült meg a gasztronómia felszínét kapargató életemben. Ma meg tobzódhatom a friss zöldfűszerekben, s nehezen mondanék le használatukról.
Szerkesztőség
2014.05.18.
Az elmúlt héten összegyűjtöttünk néhány gondolatot az esküvői előkészületekkel kapcsolatban. Folytatjuk az álmodozást és közben rátérünk a házasságkötés, esketés és az ünneplés helyszínének jellemzőire, nem utolsó sorban dekorálási szempontból.
Szerkesztőség
2014.05.17.
Virágba borult minden bodzabokor. Nincs sok időnk, ha felhasználásán törjük fejünket. Keressünk néhány tisztább levegőjű környéken fellelhető bokrot, álljunk bele az italkészítésbe.
Szerkesztőség
2014.05.16.
Nagyszüleink még a döngölt aljú kamrában tárolták az ételt, mi meg nyafogunk, ha le kell olvasztani és kicsit ki kell takarítani a hűtőt. Néhány hasznos információ a hatékonyabb használatért és átláthatóbb tárolásért.
Szerkesztőség
2014.05.15.
A bővelkedő diétás ötletek, fogyókúrázásra felszólító szénhidrátmentes ajánlások mellett előbb utóbb mégis elcsábulunk és azon nyomban tésztaételt készítünk. Reménykedve, hogy ez a kis mennyiség úgysem árt, állunk bele a víz melegítésébe és a megfőzött tésztához, valamint kedvünkhöz illő ragu készítéséhez.
Szerkesztőség
2014.05.14.
Szervezetünknek energiára van szüksége a mozgáshoz, az alapvető fiziológiai funkciók ellátásához és az agy megfelelő működéséhez is. Kevesen tudják, hogy ez utóbbi talán a "legpazarlóbb" szervünk, hiszen a testtömegnek mindössze 2%-át teszi csak ki, viszont a bevitt teljes energia mintegy negyedét használja el. Legegyszerűbben szénhidrátokkal tudjuk pótolni ezt!
Szerkesztőség
2014.05.14.
Nyakunkon a nyár, virágba és zöldbe borult minden növény, egészítsük ki az idilli képet kerti lakberendezéssel. Hajítsuk ki a már nem használható dolgokat, s vásároljunk egy újdonságot. Mi lenne, ha idén a függőszékre esne választásunk?
Szerkesztőség
2014.05.13.
A tavasz és kora nyár gyorsan fogyasztható, megosztó zöldsége a retek. Vannak a ropogós falatokra vágyók és azok, akik nem értik, mi a jó a szinte íz nélküli falatozásban. Kínálhatjuk szendvics mellé, díszíti a hidegtálakat. Néhány kedvcsináló recept a tartózkodók táborának megnyerésére.
Szerkesztőség
2014.05.12.
Házi kis (vagy nagy) kedvencünknek teremthetünk mindannyiunk számára kényelmes megoldásokkal állatbarát otthont anélkül, hogy csorbulna az enteriőr stílusa. Nézzünk néhány hasznos tanácsot, bevált ötletet.