Szerkesztőség
2014.05.30.
A szóról már réges rég nem a földtan elmélet és a tápanyagban gazdag termőtalaj jut eszünkbe, hanem a krémes állagú eledel. De mi is a humusz valójában, mit érdemes tudnunk róla?
Szerkesztőség
2014.05.30.
Egészséges ételekre vadászva sokszor eshetünk abba a hibába, hogy miközben egy szempontból fontosnak ítélt élelmiszert választunk, kiderül, hogy annak az átlagosnál magasabb a cukortartalma. Jellemző ez például a boltokban kapható üdítőitalokra, gyümölcslevekre, vagy az egyébként magas rosttartalmunk miatt kívánatos müzli szeletekre.
Szerkesztőség
2014.05.29.
A legjobb, amit tehetünk balkonnövényeinkkel vagy fűszer és zöldséges kiskertünkkel, illetve dísznövényeinkkel, ha esővízzel öntözzük virágzó és burjánzó saját flóránkat. Néhány kis lépéssel begyűjtve az esőt könnyen visszaadhatjuk a természetnek, ami neki jár.
Szerkesztőség
2014.05.27.
A nyári élményekhez kimagaslóan hozzátartozik a grillezés. Nézzük, mire érdemes odafigyelni, hogy a hús igazán ízletes, omlós legyen.
Szerkesztőség
2014.05.25.
Korábbi cikkeinkben részletezett esküvői előkészületek, helyszín kiválasztása után jöhetnek az apró részletek, dekorálási ötletek. A kis finomságok, amitől egyedi lesz a különleges napot körbeölelő környezet.
Szerkesztőség
2014.05.24.
Itt a nagy grillszezon. Ami mindenkinek jó, az ínycsiklandó illatok szagolására kényszerülő szomszédon kívül. Néhány tipp, hogy a hangulat és az ízek is elkápráztassák a meghívottakat.
Szerkesztőség
2014.05.22.
Holmi gasztrotudományos vagy sztárséf által ajánlott, újdonságnak vélt megoldás helyett ezúttal is felmenőim örökérvényű, fülemben csengő életbölcsességéhez fordulok: „Tégy egy kis cukrot minden sós ételbe, sózd csipetnyit a süteményeket!”
Szerkesztőség
2014.05.21.
Még szerencse, mert ennél praktikusabb megoldás előre elkészített italok vagy akár csak citromkarikákkal, eperdarabokkal felturbózott víz ízléses tálalására nem létezik. Ugye senki nem teszi a dobozos üdítőt vagy a műanyag flaskát a szépen megterített asztal közepére????
Szerkesztőség
2014.05.20.
A minap azon tanakodtam, hogy gyermekkoromban a fűszerek nagy része pusztán egy zacskónyi morzsolt zöldes-szürke kupacként testesült meg a gasztronómia felszínét kapargató életemben. Ma meg tobzódhatom a friss zöldfűszerekben, s nehezen mondanék le használatukról.
Szerkesztőség
2014.05.18.
Az elmúlt héten összegyűjtöttünk néhány gondolatot az esküvői előkészületekkel kapcsolatban. Folytatjuk az álmodozást és közben rátérünk a házasságkötés, esketés és az ünneplés helyszínének jellemzőire, nem utolsó sorban dekorálási szempontból.
Szerkesztőség
2014.05.17.
Virágba borult minden bodzabokor. Nincs sok időnk, ha felhasználásán törjük fejünket. Keressünk néhány tisztább levegőjű környéken fellelhető bokrot, álljunk bele az italkészítésbe.
Szerkesztőség
2014.05.16.
Nagyszüleink még a döngölt aljú kamrában tárolták az ételt, mi meg nyafogunk, ha le kell olvasztani és kicsit ki kell takarítani a hűtőt. Néhány hasznos információ a hatékonyabb használatért és átláthatóbb tárolásért.