Jump to content

Pimento sajtos szendvics

2014. 06. 04. 10:30

Az egyszerű ételeket azzal tehetjük vonzóvá, hogy szép küllemmel ruházzuk fel. Bemutatunk egy könnyen készíthető sajtos szendvicset, ami nemcsak finom, de hagyományos darabolása miatt még formája is gusztusossá teszi.

Hozzávalók:

1 kis piros kaliforniai paprika

1 szál zellerszár

1 csokor friss koriander

15 dkg cheddar sajt

20 dkg krémsajt

5 dkg majonéz

2 teáskanál édes nemes paprika

0,5 teáskanál őrölt kömény

zöld Tabasco szósz

csipetnyi só

Vágjuk négyfelé a paprikát és grillsütőn, vagy normál sütőben, tepsiben lefordítva hevítsük addig, amíg a héj buborékos lesz. Ekkor kész vagyunk, húzzuk le a héját és kihűlés után botmixerrel turmixoljuk össze a sóval. Reszeljük le a sajtot, és adjuk a krémsajthoz, keverjük össze alaposan. Adjuk a sajtmasszához a friss, apróra vágott fűszereket, majd a majonézt, szószt, piros paprikát és a paprikamasszát, valamint az apró kockára vágott zellerszárat. Kanállal keverjük össze alaposan. A friss kenyérszeleteket kenjük meg kb. 1 centiméter vastagon, majd éles késsel (hogy ne nyomódjon ki a szendvicskrém) vágjuk le a széleket és vágjuk formára, téglalapokra vagy háromszögre. Ízlésesen helyezzük a tálra, kínáljunk mellé zellerszárat. Gyors vacsora, vendégváró, reggeli, aminek csak szeretnénk.

(fotó: thechurchcook.blogspot.com)