Szerkesztőség
2014.04.27.
Nagy büszkeségünk első példánya 40 éve született. A játék, amely minden otthonban megtalálható, szó szerint vitt színt életünkbe. Rubik Ernő a tervezésben kiemelten kezelte a színek kiválasztását és azok elhelyezését. A párhuzamos oldalak a sárga komponensben térnek el: fehér-sárga, piros-narancs és kék-zöld. Hogyan élünk együtt e színekkel?
Szerkesztőség
2014.04.26.
A csokoládé minden öröm forrása, a bűnbeesés. Nélküle fikarcnyit sem ér a nap. Velem van, amikor felemelkedem, szükségem van rá, ha bánat ér. És e kettő között pedig „csak úgy” fogyasztom. Nemet akkor tudok mondani, amikor csokis süteményre váltok.
Szerkesztőség
2014.04.25.
Az e-book rohamos terjedése ellenére hiszünk abban, hogy nem mennek ki a divatból a papír alapú könyvek. Amelyeket tárolni kell, néha átrendezni, leporolni. Tükör ízlésünkről, életformánkról, megtölti az üres polcokat, színessé teszi lakóterünket.
Szerkesztőség
2014.04.24.
Kezdődik a szezonja, már fentem rá fogam. Míg régebben valami luxusnak véltem, ma már különösebb megerőltetés nélkül jutok hozzá, olyannyira elterjedt, hogy tavasszal hetente készül itthon valami könnyű spárgaeledel.
Szerkesztőség
2014.04.23.
A lombház filozófiája mindannyiunkat magával ragad. Pontosabban, legalább néhány napra magával ragadna. Lakni egy környezetével végtelenségig azonosuló épületben, a természet közepén, egy élő fa erős lomkoronájával átölelve, az ágak és levelek között, mi tagadás nem mindennapi élmény.
Szerkesztőség
2014.04.22.
Még a legjobb háziasszonnyal is előfordul, hogy túlvásárolta magát a húsvétra szánt sonkából. Probléma egy szál se, készítsünk belőle valami finomat vacsorára. Néhány ötlettel becsempészhetjük frissen készült ételeink közé.
Szerkesztőség
2014.04.21.
Ki mondta, hogy az egészséges nem finom és drága? Most elolvashatod, hogyan készíthetsz rövid idő alatt egészséges és finom snackeket, hogy kibírd az esti vacsoráig. Érdemes házilag elkészíteni a nassolnivalót, mert így nem csak pénzt spórolhatunk, hanem biztosak lehetünk összetételében is. A tavasz ideje alatt fogyasszunk minél több nyers ételt, hogy felturbózzuk szervezetünk télen kimerült vitaminraktárát.
Szerkesztőség
2014.04.21.
Ha Húsvét végére túl sok lenne a sonka és a rajta remegő ízes zsírréteg, a báránysült, a hímes tojás, az élesztős kalács, vagy túl csípős volt a torma, a gyógynövényekből készített tea rendbe teszi a gyomrot.
Szerkesztőség
2014.04.21.
Maga a locsolkodás szép magyar hagyomány. Rajtunk múlik, hogy őrizzük és továbbörökítjük ezt a kedves szokást. Tetszik-e vagy sem, ma érkeznek a locsolkodók. Arra ugyan nem vágyom, hogy a férfi családtagok nyakon öntsenek egy, vagy akár több vödörnyi vízzel, netán egy üvegnyi szódával, ám örömmel készülök a fogadásukra.
Szerkesztőség
2014.04.20.
Csöppnyi apróságokat, tojást és csokit kis és nagykorúaknak. Megingadhatatlanul hiszünk abban, hogy az ajándékot a Nyuszi hozza. Ahol esetleg mégsem, ott elkel némi leleményes ötlet és segítség a meglepetések elrejtéséhez, majd azok közös felkutatásához.
Szerkesztőség
2014.04.19.
A húsvéti sonka ma kerül az ünnepi asztalra. Még van idő arra is, hogy körré süssünk házi kenyeret. Garantált sikerünk lesz a családnál, mert szép a látvány, nagyon ízes a cipó.
Szerkesztőség
2014.04.18.
Bizonyára sokan gondolkodtatok rajta így a tél végén, a tavasz és a tavaszi fáradtság közeledtével, vagy éppen egy betegség után lábadozva, hogy a sok szintetikus gyógyszer és vitamin helyett milyen természetes anyagokkal, ételekkel, italokkal erősíthetitek meg immunrendszereteket.