Jump to content

Májusi esküvő aranyat ér – 2. rész

2014. 05. 18. 10:05

Az elmúlt héten összegyűjtöttünk néhány gondolatot az esküvői előkészületekkel kapcsolatban. Folytatjuk az álmodozást és közben rátérünk a házasságkötés, esketés és az ünneplés helyszínének jellemzőire, nem utolsó sorban dekorálási szempontból.

A házasságkötés nálunk manapság nagyjából bárhol és bármikor köthető. Az anyakönyvvezetők ugyan jobban kedvelik, ha az esemény előtt legalább 30 nappal az orrukra kötjük szándékunkat, s nem akarnak lebeszélni arról sem, hogy a hagyományosan erre a célra kialakított helyi házasságkötő teremben történjen az igen kimondása. A házasodni szándékozók többsége még mindig abba a csoportba tartozik, akik ezt a megoldást választják.

(fotó: pinterest)

Templomi esketés általában a polgári házasságkötést követi. Járjunk utána, hogy milyen papírokra, elbocsájtó levélre van szükség, amennyiben a közösségünktől eltérő helyszínt választunk. S a már említett jegyes oktatáson való részvétel is javasolt.

(fotó: decoration0.com)

A harmadik színtér pedig a vacsora és mulatozás helye. Általánosságban érdemes szem előtt tartani a különböző helyszínek közötti távolságot, azok könnyű megközelíthetőségét, parkolási lehetőséget. Alapvetően az első kettő esetén korlátozottak lehetőségeink, míg az étterem, mulatozás már más kérdés. Ott aztán kedvünkre és ízlésünknek megfelelően keresgélhetünk. Javasoljuk, hogy olyan vendéglátás mellett tegyük le voksunk, ahol alapvetően a jó étel, kedves kiszolgálás mellett megtöltjük a rendelkezésre álló teret. Szóljon rólunk az a nagy nap, ne osztozzunk idegenekkel se a helyen, se a szakácson :o))) Nem árt, ha tágas terasz tartozik a helyiséghez, szellőztethető legyen a hangulattól túlfűtött, bódult fej. Míg szabadtéri megoldás esetén készüljünk esetleges esővédő megoldással is.

(fotó: thesheenemill.com)

Egyre többen merészkednek ki a hivatalos ceremóniával a falak közül. Hogy mi a teendőjük e döntés előtt? Nem árt olyan helyszínt keresni, ahol kényelmesen elfér a násznép, s praktikus, ha ugyanott folytatják a vacsorával, mulatozással. Ezzel igazán bensőséges hangulatúvá tehető a nagy nap.

(fotó: simplypeachy.com)

Ha már így végigvettünk mindent, jöhet a dekorálás. Igazán kedves és hangulatos, ha a már korábban említett, a meghívón feltűnő motívum és színvilág valamilyen formában visszaköszön az érintett helyszíneken is. Ami nem egyszerű, amennyiben nem a 2in1 megoldást választjuk, bizony alkalmazkodnunk kell más párokhoz egyaránt a házasságkötő teremben és a templomban is. Ám minden helyzet és mindenki kompromisszumképes, a cél pedig közös. Található olyan semleges mégis ünnepi megoldás, ami valamennyi ifjú pár kedvében járhat.

Folytatjuk az egyedi megoldásokkal, dekorálási ötletekkel.

(főfotó: lavenderandroseweddings.fr)