Jump to content

A függőszék reneszánsza

2014. 05. 14. 11:43

Nyakunkon a nyár, virágba és zöldbe borult minden növény, egészítsük ki az idilli képet kerti lakberendezéssel. Hajítsuk ki a már nem használható dolgokat, s vásároljunk egy újdonságot. Mi lenne, ha idén a függőszékre esne választásunk?

A természet egy pillanat alatt végérvényesen átvette az uralmat külső környezetünk dekorálása felett. Mi csak segítő kezek lehetünk markáns változásokat okozó tettéhez, ültethetünk és füvet nyírhatunk, növényeket gondozhatunk, ám fölé kerekedni nem tudunk. Bár a kert ápolása napi feladattá vált, nem mi irányítjuk őt, hanem ő kalauzol minket, s válik hétről hétre érettebbé és élettel telivé az erkély, a terasz vagy saját lugasunk. Hatásunk a szűk élővilág tárgyakkal való megtöltésére van. S ha már annyit dolgoztunk, jár nekünk a relax. Miért ne pihenhetnénk egy kicsit függőszékben? Megérdemeljük a lazítást kertészkedés előtt, után vagy alatt. E megoldás tökéletesen passzol a kültérhez, benne ülve, himbálózva szinte részeseivé válunk a természetnek, jól kiegészíti az otthont körülvevő környezetünket. (természetesen beltérhez tökéletes, ha van elegendő hely).

Szükség van tehát a jól kiválasztott függőszékre, stílusunk és kertünk, teraszunk, erkélyünk külleme kiindulási pont. Fontoljuk meg a méretet, anyaghasználatot. Kényelmesebbeknek a könnyen takarítható fajtákat ajánljuk. A textil felhasználással készültek nagyobb odafigyelést igényelnek, nem szerencsés kint hagyni az időjárás változékonysága miatt, függesszük fel használat előtt. s ha lehet, ne legyen „környezet idegen”, inkább éljen vele együtt, passzoljon hozzá szín és formavilágában.

Csomózott megoldással készült, légies megjelenésű darab.

Itt a szavak csak rontanának, álmodozzunk inkább.

Végére DIY megoldást hagytam, ügyes kezűeknek egyedi megoldás, raklapból néhány csavarral kész is a remekpihenő.

(fotó: domestically-speaking.com, design-milk.com, pinterest.com, themerrythought.com, poppytalk.com)