Jump to content

Májusi esküvő aranyat ér – 3. rész

2014. 05. 25. 11:54

Korábbi cikkeinkben részletezett esküvői előkészületek, helyszín kiválasztása után jöhetnek az apró részletek, dekorálási ötletek. A kis finomságok, amitől egyedi lesz a különleges napot körbeölelő környezet.

A már említett, hasonló cipőben járó párokkal ugyanazon polgári és templomi helyszínen tartandó házasságkötés korlátozza a dekorálási lehetőséget, addig a vacsora és mulatozás tere szabad kezet ad a kreatívkodásnak. Már a meghívó mellé érdemes kis tájékoztatót adni a helyszín megközelítésével, parkolási lehetőséggel kapcsolatban, alkalmasint ahhoz közeledve kirakhatunk figyelemfelhívó dekorációs elemeket.

(fotó: weddingideasmag.com)

További hangulatos díszítő eszközökkel irányíthatjuk a vendégeket a fogadó térhez, majd az asztalokhoz. Előzetesen mérjük fel, hogy mi felel meg jobban a társaságnak és magunknak. Az ültetéssel egyértelműsítjük és egyszerűsítjük (különösen nagyobb létszám esetén) az egyszerre érkezők teendőit. Kisebb létszámnál zökkenőmentesen valósulhat meg a kötetlen hely/székfoglalás :o). Arra azonban figyeljünk, hogy ne húzzon szét az asztalok sora, s a társaság. Akár körasztalokkal, netán hosszú asztallal, T alakú elrendezéssel valósítjuk meg az étkezést, ügyeljünk a kényelemre és a meghitt távolságra.

(fotó: itsabrideslife.com)

Szakítsunk a merev hangulatú ültetési irányítótáblákkal, az elsődleges cél, a gyorsan áttekinthetőség nem zárja ki az ötletes megoldásokat. Bevonhatjuk a vendégeket a játékba, keressék meg ők az asztalt, holmi irányítás nélkül.

(fotó: adaytorememberca.com)

(fotó: bridalmusings.com)

Az asztalokra, a meghívó szín és formavilágával összehangolt stílusban helyezhetünk ültető kártyákat, na itt sem a félbehajtott papírcetlire gondolok.

(fotó: denver-weddings.com)

Örömmel fogadják a meghívottak, ha olvashatnak a vacsora menüjéről. Ezt elhelyezhetjük a tálalóasztalra és személyre szabottan, néhány kedves sor kíséretében az étkezőasztalokra is.

(fotó: celebrateeveryday.net)

Az asztalok számozására és díszítésére is fordítsunk figyelmet, akár a legegyszerűbbre érdemes gondolni. Alapszabály, hogy ne legyen magas, mert nehezen látható a szemben ülő vendég.

(fotó: ruffledblog.com)

Ajánlunk külön sarkot az ajándékoknak, ahová az átvételt követően helyezhetők a kedvességek.

(fotó: engagedandinspiredevents.com)

A hajdani „sátras” lagzik idején szokás volt a meghívottaknak, családonként tortával kiegészíteni a desszert állományt, majd elvárták, hogy az általuk „ajándékozott” torta eléjük kerüljön. S temérdek maradék süteményből kaptak távozáskor kis pakkot. A mai egybekeltek sem szakítanak a viszontajándékozás örömteli hagyományával, ám új köntösbe öltöztetve fejezik ki távozáskor átadandó köszönetüket és hálájukat.

(fotó: wedding-in-italy.net)

 

A nagy nap, évek távlatából visszanézve örök, meghatározó élmény. Hiszünk abban, hogy ami itt elkezdődik az a lényeg.

(főfotó: elnovato.com)