Jump to content

Pillangó motívum otthoni kiegészítőkön

2014. 05. 31. 10:45

Arra, hogy a gyerekrajzokon feltűnő lepkék pillangóvá szépülő illusztrációvá nemesedése hogyan és mikor kezdte inspirálni a home dekort, majd lepte el a belső tereket, nehéz válaszolni. Bárhogy is történt, finoman díszíti a legkomolyabb otthonokat is.

Letisztult háttér és igényes bútorok mellé került az egyedi tervezésű szőnyeg. Tökéletes tervezői bravúr a vékony lábú asztalcsoport behelyezése, amely funkciója miatt ajánlott, ám kecsességével maximálisan hagyja érvényesülni a monumentális és a nappali hangulatát meghatározó mintát.

Egy csodálatos gömb alakú csillár a Siffuse Studio tervezésében. Számos porcelán pillangó díszíti, amelyeket damaszttal vontak be s tettek különlegessé. Drámai hatást értek el azzal a különleges megoldással, ahogy a lepkék a központi fény köré gyűlnek, s engedik át az átlátszó porcelánon, a textillel tompított felületen és egymás között a fényt. Ékszere lehet nappalinak, hálószobának, el tudom képzelni minőségi divatüzletben, valamely stúdió, iroda recepciója fölé.

(fotó: designwagen.com)

Ha minta, akkor tapéta. E csodálatos, szinte festményszerű megoldások láttán egyikünknek sem a gyerekszoba jut eszünkbe, mint gondoltuk korábban, ahogy meghallottuk a lepke szót.

(fotó: timorousbeasties.com)

(fotó: kidspacestuff.com)

A híres Butterfly szék. Talán nincs minta és szín, avagy struktúra, amellyel ne jelent volna meg ez a kényelmes szék. Tehető modern és eklektikus enteriőrbe, bentre vagy kintre, a forma annyira jól eltalált, hogy számos stílus és környezet tökéletes kiegészítője lehet.

(fotó: thehomelook.com)

Christian Lacroix nem visszafogott stílusáról és terveiről ismert. Butterfly Parade mintája sem nevezhető hétköznapinak. Meghökkentő és utánozhatatlan külsővel ruházza fel a bútorokat kárpit formájában. Bevállalósoknak ajánljuk.

(fotó: madaboutthehouse.com)

Egyszerűbb tervezés, szolidabb minta és színvilággal díszpárnák kerülhetnek nappaliba, gyerekszobába, hálóba.

(fotó: wayfair.com)

S hogy a gyerekszoba se maradjon ki, íme a végére egy lánykaszoba, egyúttal lehetőség a mesefigurák nélküli bájos hangulatra.

(fotó: decorativebedroom.com)

(főfotó: haybert.com)