Jump to content

A kancsó már nem ciki

2014. 05. 21. 10:05

Még szerencse, mert ennél praktikusabb megoldás előre elkészített italok vagy akár csak citromkarikákkal, eperdarabokkal felturbózott víz ízléses tálalására nem létezik. Ugye senki nem teszi a dobozos üdítőt vagy a műanyag flaskát a szépen megterített asztal közepére????

Arról nem is beszélve, hogy a fanatikus teások élete sem képzelhető el nélküle. Ezért aztán a kínálat oly széles a giccsestől a nemes kivitelűig, a hagyományostól az ultramodernig, a puritántól az elvetemült ötlet szülte megjelenésig, hogy órákon át nézegethetnénk a róluk készült fotókat. Ehelyett csak néhány példány mentén erősítjük és tudatosítjuk hasznosságát, próbáljuk magasztalni, hogy minél több háztartásban váljék a napi rutin nélkülözhetetlen tartozékává.

(fotó: etsy.com)

A kancsó nem éppen egy könnyen tárolható eszköz, ezért ha limitált a helyünk a konyhában, elégedjünk meg egyetlen darabbal, lehetőleg üveggel. Ez ilyenformán jolly joker lehet, alkalmas gyümölcslevekhez, ízesített vízhez, teához, turmixhoz. Amennyiben nagyobb konyhabútorral rendelkezünk, talán több fajtája is elfér. Akár tobzódhatunk a kerámia, üveg, műanyag, fém megoldások, különböző méretek között.

Néhány éve betört a kancsóvilágba az általam 2 legyet egy csapásra elnevezett megoldás. Remek ötlet a víz természetes ízesítésének lehetőségére. Kiváltképp hasznos az a forma, amely a hűtőszekrénybe is könnyedén elhelyezhető.

(fotó: thegreenhead.com)

Ez egy kifejezetten jó ötlet, nem kell vele sokat küzdeni, amikor a kerti bulin a citromos vizet töltjük a vendégeknek. Vagy Ők saját maguknak.

(fotó: dotandbo.com)

Nem vagyok kifejezetten műanyag párti, de ez a néhány policarbonát darab még nekem is bejön.

(fotó: simplysmartliving.com)

Ezúttal sem maradjunk design nélkül. Íme egy Eva Solo nagyrabecsült munkái közül.

Ha pedig ahhoz van kedvünk, használjuk bátran váza helyett.

(fotó: gardenista.com)

Amondó vagyok, mindegy is mely stílus áll hozzánk közel, a kancsó megérdemli, hogy legeltessük rajta szemünket az év minden napján.

(főfotó: aliviajane.com)