Jump to content

Asztali futó saját ízlésre

2014. 06. 20. 16:45

Míg egykor az étkezőasztalt csakis terítővel lehetett elképzeli, manapság cseppet sem szokatlan, ha a felületet csupaszon hagyjuk vagy pusztán asztali futóval ékesítjük.

(fotó: psbidyla.com)

Készítsünk magunk, szép alapja, netán kiemelője a sokféle nyári virág szezonjában vázának, kaspónak. Nem kell nagy dologra gondolni, csak apró átalakításokra. Újjá varázsolható egy megsérült régi abrosz, a környezethez igazítható a textília nem nagy idő- és energiaráfordítással.

Használhatunk Nagymamától begyűjtött (jómagam turkában vadászok ilyesmiket) kerek alátéteket, apró terítőket, amelyeket néhány öltéssel egymáshoz rögzítve igazán egyedi asztaldísszé varázsolhatunk.

Remek ötlet, a papíralapú asztali futó. Ez ugyan úgymond egyszer használatos. Na de az az egy alkalom különleges lesz a javából.

Nem csak esküvőre, házassági évfordulóra, születésnapra is remek ötlet a fényképekből (bocsánat, azok másolatából) összeállított asztali futó. Legalább annyira ütős, mint a könyvlapokból készített. Minden erőmmel kiállok a könyvek mellett, de talán akad valami ócskaság, netán egykori, már nem használt egyetemi jegyzet. Eljegyzésre készülő férfiak figyelem, azt hiszem beájulna az asztal alá kedvesük, ha a vágyott szöveggel teleírt „ál” könyvlapokból készített asztali futóval díszített romantikus vacsorán lepnék meg a nagy kérdéssel.

(fotó: calgarybride.ca, bestpsdtohtml.com)

Vagdossunk ki hópihéket és ragasszuk fel egyszerű mezei csomagolópapírra.

(fotó: artbarblog.com)

Közeledik a gyerek szülinapja vagy éppen végigzongoráztuk már az összes bevált kreatív elfoglaltságot a vakáció elején? Vásároljunk papírtekercset, fessen, zsírkrétázzon, rajzoljon rá a kölök kedvére, akár lehet ez a szülinapi zsúr egyik közös attrakciója.

(fotó: hgtv.com, dirtandboogers.com, projectnursery.com)

Maradt egy kis tapéta a lakásfelújításból? Használjuk bátran, jól mutat az asztal közepén.

(fotó: estateofdesign.wordpress.com)

Még mindig papír, ám lágyabb kiadás. Használj szalvétát, krepp papírt több színben. Fektesd az asztal közepére és vágj sorban hosszanti csíkokat, majd kicsit lazítsd fel őket! Kész is vagyunk!

(fotó: hankandhunt.com)

A sokoldalú zsákvászon nem maradhat ki a felsorolásból. Egyszerűen vágjuk méretre, helyezzünk rá szalagokat, kössük meg a végét, fessünk rá mintát, ragasszuk rá az aktuális motívumot egy tőle eltérő anyagból.

(fotó: livethefancylife.com, celebrations.com, confettidaydreams.com)

Itt a péntek, megér néhány percnyi munkát a hétvégi asztal vidámmá tétele.