Szerkesztőség
2014.05.01.
Fővárosi kislányként az alföldi rokonokat látogatva csodáltam meg a Májusfa állításának szép szokását. Valójában a látvány ragadott meg, elbűvölt a sok színes szalag, a körülötte lévő színes virágok és a nem mindennapi népviseletet magukra öltött falubéliek.
Szerkesztőség
2014.04.30.
Még egy nap és itt a várva várt május, a szerelem hónapja. Ugyan a mély érzések és a naptári hónapok közötti szoros összefüggés kevés tudományos vizsgálatban szerepel, mi mégis hisszük, ebben az időszakban többünket eltalál ámor nyila.
Szerkesztőség
2014.04.29.
Sokan panaszkodnak, hogy a fogyókúra milyen iszonyú szenvedés - főképp azért, mert nem ehetünk jóízűen és változatosan. Alább egy 1200 kalóriás napi menü receptjei láthatók - eloszlatandó a félreértéseket. Igenis lehet jóízűen, jóllakottan is fogyókúrázni. Persze a napi 30 perc mozgásról és a legalább 2 liter folyadék elfogyasztásáról se feledkezzünk meg!
Szerkesztőség
2014.04.29.
A tavaszi piacozásnál hétről hétre figyelem, mikor jelenik meg az „újkrumpli”, a tökéletes köret kiindulópontja. Na de mit kezdjünk a régivel? Szabaduljunk meg gyorsan tőlük a két dobogós egyszerű burgonyaétellel: a röstivel vagy a tócsnival.
Szerkesztőség
2014.04.27.
Nagy büszkeségünk első példánya 40 éve született. A játék, amely minden otthonban megtalálható, szó szerint vitt színt életünkbe. Rubik Ernő a tervezésben kiemelten kezelte a színek kiválasztását és azok elhelyezését. A párhuzamos oldalak a sárga komponensben térnek el: fehér-sárga, piros-narancs és kék-zöld. Hogyan élünk együtt e színekkel?
Szerkesztőség
2014.04.26.
A csokoládé minden öröm forrása, a bűnbeesés. Nélküle fikarcnyit sem ér a nap. Velem van, amikor felemelkedem, szükségem van rá, ha bánat ér. És e kettő között pedig „csak úgy” fogyasztom. Nemet akkor tudok mondani, amikor csokis süteményre váltok.
Szerkesztőség
2014.04.25.
Az e-book rohamos terjedése ellenére hiszünk abban, hogy nem mennek ki a divatból a papír alapú könyvek. Amelyeket tárolni kell, néha átrendezni, leporolni. Tükör ízlésünkről, életformánkról, megtölti az üres polcokat, színessé teszi lakóterünket.
Szerkesztőség
2014.04.24.
Kezdődik a szezonja, már fentem rá fogam. Míg régebben valami luxusnak véltem, ma már különösebb megerőltetés nélkül jutok hozzá, olyannyira elterjedt, hogy tavasszal hetente készül itthon valami könnyű spárgaeledel.
Szerkesztőség
2014.04.23.
A lombház filozófiája mindannyiunkat magával ragad. Pontosabban, legalább néhány napra magával ragadna. Lakni egy környezetével végtelenségig azonosuló épületben, a természet közepén, egy élő fa erős lomkoronájával átölelve, az ágak és levelek között, mi tagadás nem mindennapi élmény.
Szerkesztőség
2014.04.22.
Még a legjobb háziasszonnyal is előfordul, hogy túlvásárolta magát a húsvétra szánt sonkából. Probléma egy szál se, készítsünk belőle valami finomat vacsorára. Néhány ötlettel becsempészhetjük frissen készült ételeink közé.
Szerkesztőség
2014.04.21.
Ki mondta, hogy az egészséges nem finom és drága? Most elolvashatod, hogyan készíthetsz rövid idő alatt egészséges és finom snackeket, hogy kibírd az esti vacsoráig. Érdemes házilag elkészíteni a nassolnivalót, mert így nem csak pénzt spórolhatunk, hanem biztosak lehetünk összetételében is. A tavasz ideje alatt fogyasszunk minél több nyers ételt, hogy felturbózzuk szervezetünk télen kimerült vitaminraktárát.
Szerkesztőség
2014.04.21.
Ha Húsvét végére túl sok lenne a sonka és a rajta remegő ízes zsírréteg, a báránysült, a hímes tojás, az élesztős kalács, vagy túl csípős volt a torma, a gyógynövényekből készített tea rendbe teszi a gyomrot.