Jump to content

Love is in the air

2014. 04. 30. 10:06

Még egy nap és itt a várva várt május, a szerelem hónapja. Ugyan a mély érzések és a naptári hónapok közötti szoros összefüggés kevés tudományos vizsgálatban szerepel, mi mégis hisszük, ebben az időszakban többünket eltalál ámor nyila.

S ha már szerelmes hangulatban vagyunk a szivecskés dekorálás helyett töltsük meg páros ülőalkalmatossággal a nappalit. Mert jó hozzábújni, közelében lenni kedvesünknek. Nem, nem az intim együttlétre gondolok, most még, csak arra a beszélgetősre, együtt olvasósra, karnyújtásnyi távolságra, akarom mondani közelségre. Mert ugye ez is a szerelem része?!

Közös hintaszék

Bátor választás, azoknak ajánljuk, akiknél oly nagy az összhang, hogy együtt és egyszerre kívánnak dölöngélni. Lehet szemezni, mint 16 évesen a gimiben, olvasni és nagyokat beszélgetni.

(fotó: storieswritingadventure.wordpress.com)

Dupla fotel

Attól, hogy szürke, egyáltalán nem az. Praktikus garzonlakásban, kis nappaliban.

(fotó: housology.com)

Ez a loveseat a friss sárgával üde hangulatot teremt, amellett, hogy milyen jó lehet benne összebújni. A szív formát sejtető háttámlával egészen különlegesen keveredik a klasszikus forma és a modern stílus.

(fotó: moderncoolsofa.info)

Kerti szerelem szék

Ne feledkezzünk meg a kerti szerelmes pillanatokról sem. Bár bizonyos helyzetekre talán nem ez a legkényelmesebb, de párnával kibélelve szereznénk benne egy szombat délutáni magazinnézegetéssel egybekötött, madárcsicsergős terasz élményt.

(fotó: designvintage.co.uk)

A klasszikus nyugágy, páros kivitelben. Praktikusan tárolható, könnyen áthelyezhető, ha éppen napon vagy árnyékban szeretnénk együtt lenni.

(fotó: forum.woodenboat.com)

Design darabok és szerelem

Nem hagyhatom ki ezeket a csodálatos design remekműveket sem. George Nelson Marsmallow szerelemszéke színes és egyszínű kárpittal is készült. Amerikai megálmodója elismert kortársaival a ’40-es évek közepétől végzett az utókor számára is feledhetetlen, s megkockáztatom utánozhatatlan műhelymukát a design számos területén.

(fotó: design-museum.de)

Mies van der Rohe neve minden bauhaus rajongó fejébe égett, vagy inkább a szívébe. A művész nagyságával meghatározó alakja a korszak vezető, mondhatni mindent behálózó képző- és iparművészeti, építészeti stílusának. Barcelona széke időtálló formájával a mai modern lakások éke. S hogy dupla darab is készült, szerelmes lelkünknek igazán jól esik.

(fotó: anythingfurniture.com)

A szerelem, mint valamely bútordarab, jön-megy életünk során. Csak reménykedni tudunk, minél tovább időznek nálunk.

(főfotó: alibaba.com)