Jump to content

Az egyperces mini csokoládétorta

2014. 04. 26. 10:50

A csokoládé minden öröm forrása, a bűnbeesés. Nélküle fikarcnyit sem ér a nap. Velem van, amikor felemelkedem, szükségem van rá, ha bánat ér. És e kettő között pedig „csak úgy” fogyasztom. Nemet akkor tudok mondani, amikor csokis süteményre váltok.

Hétvégére egy olyan mini tortát ajánlok, ami bővelkedik csokiban. Galád módon nem kímélek senkit, ez maga mennyország. A legfegyelmezettebb diéta- és feszes has guru is garantáltan el fog csábulni. És van még egy nagy előnye, gyorsabban elkészíthető, mint ahogy leírom:

Hozzávalók:

1 evőkanál kakaópor (ez az egyik kulcsszereplő, ne sajnáljunk jó minőségűt, ezzel arányosan magasabb árfekvésűt választani, ne legyen cukrozott)

3 evőkanál tönkölybúza liszt (ha nincs, jó a fehér is)

csipetnyi só, ½ kávéskanál sütőpor

1 evőkanál cukor

2 evőkanál kókusz olaj (sima étolaj is jó)

3 evőkanál tej

teáskanálnyi vaj

maréknyi tört csokoládé (a minél magasabb kakaótartalmú étcsokival a legtutibb)

Keverjük össze a kakaóport, lisztet, sót és sütőport nagyon alaposan, majd a további hozzávalókkal, a tört csokival folytassuk, krémes állagú masszát kapunk. Vajazzunk ki egy nagyobb mikrohullámozható csészét vagy bögrét. Kanalazzuk bele a tésztát. Mikrohullámú sütőben 600 watt-on, kb. 1 perc alatt elkészül. A bögre szélén lazítsuk fel a tésztát késsel, majd borítsuk ki egy tányérra, tetejére helyezzünk tört étcsoki darabokat, ami ráolvadva tovább fokozza a bűnözést.

Mikrohullámú sütőben készíthető süteményreceptek közül kizárólag ezzel van szerencsém. Ki kellett tapasztalnom, a miénk 1 perc 10 másodpercnyi sütési időnél tökéletes. Előtte a bögrét berakom csakúgy magában kis időre, így helyezem bele a vajat, ami néhány bögreforgatással mindenhova eljut.

Fogyni nem lehet tőle, cserébe tökéletes csokis sütemény és nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!

 

(fotó: chocolatecoveredcatie.com)