Hétvégére egy olyan mini tortát ajánlok, ami bővelkedik csokiban. Galád módon nem kímélek senkit, ez maga mennyország. A legfegyelmezettebb diéta- és feszes has guru is garantáltan el fog csábulni. És van még egy nagy előnye, gyorsabban elkészíthető, mint ahogy leírom:
Hozzávalók:
1 evőkanál kakaópor (ez az egyik kulcsszereplő, ne sajnáljunk jó minőségűt, ezzel arányosan magasabb árfekvésűt választani, ne legyen cukrozott)
3 evőkanál tönkölybúza liszt (ha nincs, jó a fehér is)
csipetnyi só, ½ kávéskanál sütőpor
1 evőkanál cukor
2 evőkanál kókusz olaj (sima étolaj is jó)
3 evőkanál tej
teáskanálnyi vaj
maréknyi tört csokoládé (a minél magasabb kakaótartalmú étcsokival a legtutibb)
Keverjük össze a kakaóport, lisztet, sót és sütőport nagyon alaposan, majd a további hozzávalókkal, a tört csokival folytassuk, krémes állagú masszát kapunk. Vajazzunk ki egy nagyobb mikrohullámozható csészét vagy bögrét. Kanalazzuk bele a tésztát. Mikrohullámú sütőben 600 watt-on, kb. 1 perc alatt elkészül. A bögre szélén lazítsuk fel a tésztát késsel, majd borítsuk ki egy tányérra, tetejére helyezzünk tört étcsoki darabokat, ami ráolvadva tovább fokozza a bűnözést.
Mikrohullámú sütőben készíthető süteményreceptek közül kizárólag ezzel van szerencsém. Ki kellett tapasztalnom, a miénk 1 perc 10 másodpercnyi sütési időnél tökéletes. Előtte a bögrét berakom csakúgy magában kis időre, így helyezem bele a vajat, ami néhány bögreforgatással mindenhova eljut.
Fogyni nem lehet tőle, cserébe tökéletes csokis sütemény és nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!
(fotó: chocolatecoveredcatie.com)