Szerkesztőség
2014.04.21.
Maga a locsolkodás szép magyar hagyomány. Rajtunk múlik, hogy őrizzük és továbbörökítjük ezt a kedves szokást. Tetszik-e vagy sem, ma érkeznek a locsolkodók. Arra ugyan nem vágyom, hogy a férfi családtagok nyakon öntsenek egy, vagy akár több vödörnyi vízzel, netán egy üvegnyi szódával, ám örömmel készülök a fogadásukra.
Szerkesztőség
2014.04.20.
Csöppnyi apróságokat, tojást és csokit kis és nagykorúaknak. Megingadhatatlanul hiszünk abban, hogy az ajándékot a Nyuszi hozza. Ahol esetleg mégsem, ott elkel némi leleményes ötlet és segítség a meglepetések elrejtéséhez, majd azok közös felkutatásához.
Szerkesztőség
2014.04.19.
A húsvéti sonka ma kerül az ünnepi asztalra. Még van idő arra is, hogy körré süssünk házi kenyeret. Garantált sikerünk lesz a családnál, mert szép a látvány, nagyon ízes a cipó.
Szerkesztőség
2014.04.18.
Bizonyára sokan gondolkodtatok rajta így a tél végén, a tavasz és a tavaszi fáradtság közeledtével, vagy éppen egy betegség után lábadozva, hogy a sok szintetikus gyógyszer és vitamin helyett milyen természetes anyagokkal, ételekkel, italokkal erősíthetitek meg immunrendszereteket.
Szerkesztőség
2014.04.18.
A 40 napos böjt vége felé jó esetben tele vagyunk energiával, megtisztult testünk-lelkünk, s a tárgyböjt alkalmával otthonunk is. Mindehhez híven az agyon díszített és túlzásokban bővelkedő megoldások helyett a kevésből varázsolunk ünnepi asztalt.
Szerkesztőség
2014.04.17.
A férfiak hozzá sem nyúlnak a krémes italhoz, amely a női társadalmat is megosztja, nyalogatja az ember, vagy jó nagy ívben elkerüli. Aki kedveli, biztosan készít húsvétra. A közkézen forgó számos recept közül egy családit nyújtunk át.
Szerkesztőség
2014.04.16.
Nagycsütörtök előtt dekorációs ötletek csokrát nyújtjuk át. Last minute megoldások az ünnepi hangulat megteremtéséhez, az otthon díszítéséhez. Mert valljuk, hogy kevés dolog is elegendő a húsvéti hangolódáshoz.
Szerkesztőség
2014.04.15.
Leginkább nagyon finom. Gusztusos és szép, nem száraz, könnyen szeletelhető. Gondos sózás, pácolás és keményfával füstölés tradicionális tartósítási eljárásával készül. Hogy miből? Sertés combjából vagy lapockájából, lehet csülök, tarja, egész darab vagy kötözött rész.
Szerkesztőség
2014.04.14.
A hagyományos minták, anyagok és színek alkalmazása mellett bátran álljunk bele kissé elrugaszkodott megoldásokkal a tojásdíszítésbe. Néhány ötlet, garantáljuk, hogy találsz közöttük kedvedre valót.
Szerkesztőség
2014.04.13.
Egy híján 50 éve hagyományosan minden húsvétra feldíszíti a már nyugdíjas házaspár, Christa és Volker Karft kertjük egyik almafáját a németországi Saalfeldben.
Szerkesztőség
2014.04.12.
A némi fenntartással kezelt sütemény mára nagyon elterjedt és kedvelt lett a répát kevésbé szeretők körében is. Míg egykor egyfajta kényszerből, az édes íz fokozására használták a háziasszonyok, ma már tudatosan kerül reszelt répa a süteményekbe.
Szerkesztőség
2014.04.11.
A költészet napján, tisztelegve nagy költőink előtt, kik helyettünk formálják gondolatainkat, érzéseinket betűkből szavakká, majd versszakokká, magunk is az írásképre fókuszálunk. Körbejárjuk az egyre jobban elterjedő, szöveget tartalmazó dekorálási trendet.