Jump to content

Öltöztesd az otthonodat gesztenyésbe!

2024. 09. 25. 19:00

Beindult az ősz és a lehulló leveleken kívül a földre pottyanó szelídgesztenyék is erről tanúskodnak. Gyűjts belőle minél többet, mert kiváló dekorációs ötletekkel jövünk.

Ne lógasd az orrod, hogy vége a nyárnak. Ha mégis azt tennéd, akkor is koncentrálj a földön heverő csodákra, mert a levelekből, termésekből a saját otthonodat is őszi díszekbe öltöztetheted. Amíg készíted a dekorációkat, elfeledkezhetsz minden bajodról és az alkotás pillanatainak örömét élheted át. Vagyis egyfajta stresszoldóként is működhet mindez.

5 egyszerű, de annál nagyszerűbb gesztenyés dekor

Gesztenyeállatkák készítése

Talán ez is jut eszedbe először és ha gyermeked is van, akkor lehet, hogy már nyúz is azzal, hogy készítsetek különböző állatfigurákat. Amire mindenképp szükséged lesz ehhez az a sok gesztenyén kívül fogpiszkáló és hurkapálca, filctoll, amivel a fej részeit rajzolod meg, esetleg készen kapható szem. A ragasztópisztoly is jól jöhet.

Ha nincs ötleted, hogy mégis milyen figurákat alkothatnátok, íme:

Gesztenyefüzér

Ha nincs sok időd, de van sok gesztenyéd, akkor készíts belőlük füzért. Szerezz be egy erős és nagy zsákvarrótűt, amivel átlyukasztod a gesztenyéket, valamint amivel átfűzöd azokon a horgászzsinórt. Az így elkészült füzér remek dekorációja lehet az otthonod belső terének éppúgy, mint ahogy kívül is remekül mutat. Ha kicsit extrább változatban gondolkodsz, akkor a gesztenyék közé levél is kerülhet.

Gyertyatartó

Ez a rusztikus gyertyatartó remek hangulatvilágítást nyújthat a hideg őszi estéken. Az elkészítéséhez szükséged lesz egy mellőzhető pohárra vagy üvegtálkára, amelybe belehelyezed a szép gesztenyéket és a közepébe kerülhet a teamécses. A gyertya pislákoló lángja megvilágítja és kiadja a gesztenyék természetes textúráját, azok sziluettjét. Ugyanúgy kipróbálhatod azt is, hogy más termésekkel és levelekkel is megbolondítod a gyertyatartódat.

Gesztenyés őszi kopogtató

Egy szép gesztenyés koszorú tökéletes kiegészítője lehet az ajtónak, de akár az étkezőasztalnak is. Szerezz be egy koszorúalapot, amely megadja a tartást. Az egyik dekorációs elem természetesen a gesztenye lesz, de bátran merj próbálni, kísérletezni, ezért gyűjts még mellé akár tobozokat, színes faleveleket. A ragasztópisztoly megint nagy segítségedre lehet az elemek rögzítésében.

Csak egy ötlet: ilyen is lehet:

Táldekoráció

Ha tényleg nincs sok időd a kreatívkodásra, akkor vegyél elő egy nagyobb üvegtálat és rakd tele gesztenyével, tobozzal, makkokkal, színes levelekkel. A tetejére mehet akár moha is. Engedd szabadon a fantáziádat és a kezeidet is.

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)