Jump to content

Itt a tökéletes útitárs a közös kalandozásokhoz (x)

2022. 12. 27. 15:30

A Land Rover Defender legújabb és legnagyobb, 130-as változata akár nyolc felnőtt utasnak kínál feledhetetlen kalandokat.

A rendkívül kedvező szakmai és vásárlói fogadtatásnak örvendő Defender 90 és Defender 110 modellek után 2022-ben megérkezett a 130-as változat, amely új dimenziót nyit a megállíthatatlan terepjáró-család számára.

Kívül-belül karakteres

A modell kívül-belül új formai és technológiai megoldásokat alkalmaz – különleges egyensúlyt teremtve a komfort, illetve a Defendertől megszokott tartósság, valamint menet- és terepképességek között.

A 34 cm-rel hosszabb új modellváltozat három teljesértékű üléssort kínál, amelyen akár nyolc utast képes teljes kényelemben és bármilyen terepen eljuttatni úti céljához. Az SE, HSE, X-Dynamic és X felszereltségi szinten elérhető Defender 130 First Edition kivitele háromféle, gondosan összeválogatott hangulatban választható, amelyek mindegyike kívül-belül karakteres szín- és dizájn-tematikát követ. A vadonatúj Sedona Red karosszériaszín kizárólag a Defender 130 választékában található meg, amellyel még inkább kitűnik a modell-családból.

Biztonság és kényelem

A modern terepkalandokat a legújabb generációs online technológiák és futóműrendszerek teszik minden eddiginél kényelmesebbé és biztonságosabbá. A három üléssoros utasteret, valamint a tágas, jól variálható csomagteret a Defenderhez fejlesztett tartozékok teljes körű választéka egészíti ki. A világos, szellős belső terű Defender 130 minden ülésén kiemelkedő kényeztetésben részesülnek az utasok: kényelmüket többek között az átgondolt tárolórekeszek, a fűthető ülések, a négyzónás klímaberendés, a Meridian audiorendszer, a napfénytetők és a nagyméretű ablakok fokozzák.

Feltartóztathatatlan menet- és terepképességek

Természetesen mit sem érne a Defender 130 a tágas karosszériát kiszolgálni képes dinamikus meghajtások nélkül. A villamosított motorváltozatok zászlóshajója a P400 mild hybrid, soros hathengeres benzinmotor, amely 6,6 mp alatt gyorsul 0-100 km/órára.  A Defender 130 minden motorjához alapfelszerelésként társul a Land Rover intelligens összkerékhajtási rendszere (iAWD), valamint a ZF által fejlesztett, nyolcfokozatú automatikus sebességváltó.

Tudjon meg többet a Defender 130-ról: Landrover.hu

(Forrás: Szerkesztőség)