Jump to content

Öltöztesd az ajtódat is díszbe

2024. 09. 15. 19:00

Az ősz annyi minden szépséget ad. Ne csak a rosszra koncentráljunk, hanem a jóra is. Ebben segíthet, ha az ősz adta anyagokból már az ajtóra is teszünk.

Aki az évszakoknak megfelelően igyekszik otthonát díszíteni, annak valószínűleg semmi újdonsággal nem tudunk szolgálni, ám aki most gondolkodik, hogy mivel kellene fogadnia a hozzá érkezőket, vagy mi okozna örömet, amikor hazaérne egy őszi napon, annak remek és elég egyszerű ajtódíszekkel készültünk.

Természet adta termések

Az ősz gyönyörű színekkel és termésekkel ajándékoz meg. Ehhez némi gyűjtőmunkára van szükség, de megéri, mert nemcsak ajtódíszek, de az otthoni dekorációk is születhetnek.

Ha van még néhány termésed, akkor egy koszorúalapra csak fel kell azokat ragasztanod. Lehet az makk, toboz, dió, gesztenye. Bármi jól mutathat.

Természet adta levelek

Hasonlóan működik, mint a termésekkel. Ragaszd fel tetszőlegesen a koszorú alapra. Ha nincs koszorú alapod, de van drótod, akkor fűzd fel a leveleket egymás után. Minél több, annál jobban mutat, majd a drótot kapcsold karikává és kész is.

Napi változatos

Mi lenne, ha egy üzenettel fogadnád a hozzád érkezőket? Akár naponta váltogathatod az üzenetet, ha egy kisebb krétával rajzólható tábla lesz a díszed alapja. A legjobb, ha készen vásárolsz egy akasztóval ellátott üzenőtáblát, azt kedvedre díszíted és már kész is.

Csipeszes

Ha a természet még nem ad olyan sok anyagot egy kopogtatóhoz, de te már valamit produkálni szeretnél és számít, hogy minél olcsóbb legyen, akkor a fa csipeszek és művirágok felhasználásával kivitelezhető dísz. Szükséged lesz ehhez egy megfelelő méretű drótra is, ami a dísz alapjául fog szolgálni és erre kell majd rácsiptetni a csipeszeket. Azokat az ősz színeivel kedvedre festheted és tetszőleges művirággal, terméssel díszítheted. Használhatsz még masnikat, nagyobb gyöngyöket is.

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)