Jump to content

Hogyan terítsünk? Minél egyszerűbben!

2014. 04. 18. 10:05

A 40 napos böjt vége felé jó esetben tele vagyunk energiával, megtisztult testünk-lelkünk, s a tárgyböjt alkalmával otthonunk is. Mindehhez híven az agyon díszített és túlzásokban bővelkedő megoldások helyett a kevésből varázsolunk ünnepi asztalt.

A két legfontosabb szabály, hogy ne használjunk túl sok színt és kerüljük a bóvli dekorációkat. Kiragadva néhány darabot a húsvét tárgyvilágából, szinte csak sugallva a szimbólumokat, harmonikus körítést teremthetünk az ünnepi ételek mellé.

A fészek – egyúttal nagy becsben tartott rovatunk neve – ezúttal kiemelkedő szerephez juthat. Kizárólag olyan háziasszonyoknak ajánljuk, akik nem futamodnak meg némi természet adta alapanyag látványától az asztalterítőn.

A szalvétát hajtsuk félbe, majd ismét félbe (1-3), a közepénél mindkét oldalon egyformán fordítsuk le a „sálat”, a sarkokat pedig vissza, egy szabályos négyzetet kapunk (4-5). Hajtsuk fel a széleket, deltoid formára (6) és fordítsuk meg az egész eddigi alkotást (7). A csúcs visszahajlítása után (8) ismét teljes fordítás (9), Újabb „soványítás” következik, ám a befejezéskor az egyik oldalt hajtsuk a másikra, és tűzzük bele a sarkot. Állítsuk fel, és kész is a nyuszifül.

Készíthetünk szalvéta gyűrűt, vonjunk be karton karikát textillel, fonallal, majd ragasszunk rá textillel, szalvétával bevont nyuszifüleket.

Maradva a motívumnál és a szalvétánál, szépíthetjük egy igazán egyszerű ötlettel az asztalt.

Amennyiben ma még belefér időnkbe, minden komolyságot félretéve készíthetünk DIY lenvászon asztali futót festék és vattalabda bevetésével, mosolyt fakaszt az arcunkra egy kis könnyedebb megoldás.

Kellemes húsvétot kívánunk!

(fotó: vistamagazine.com, dumpofmylife.com, wohnideen.minimalisti.com, decoration0.com, weddingideaschat.com, ditsydodo.co.uk, stylizimoblog.com, eclecticallyvintage.com)