Szerkesztőség
2014.03.22.
A sóban sütés nem modern konyhatechnológiai eljárás, hanem régi, hagyományos, módszer. Jár nekünk, mert gyors, hatékony és ebben a szép tavaszi időben inkább a szabadban töltjük a hétvégét, mint a konyhában.
Szerkesztőség
2014.03.21.
A tavaszi nap-éj egyenlőség napjával hivatalosan is beköszöntött a felfrissülés hónapja. A földből kinyíló első hagymások, a virágzó fák üde illatával teljes levegő, a cirógató napsütés hív bennünket a természetbe, késztet a terasz, kert szépítésére.
Szerkesztőség
2014.03.20.
Ugye nem felejtettétek el ajánlásunkat? Irány ma a macaronnal csordultig tele Bálna! S mi más lehetne jó kísérője a fenséges desszertnek, ha nem a kávé. Közös bennük a sokrétűség, a minőség és igényesség, készítőik részéről a mérhetetlen alázat.
Szerkesztőség
2014.03.19.
Mi jut eszünkbe egy tradicionális angol stílusú fürdőszobáról? Faburkolat a falon, talpas mosdókagyló, lábas kád, tapéta és szőnyeg. Mi jut eszünkbe egy magyar fürdőszobáról? Szerencsére egyre többször ugyanaz.
Szerkesztőség
2014.03.18.
Kanyarban a medvehagyma, hamarosan célba és kosarunkba ér. Készítsük hát lelkünket a koratavasz jellegzetes, megtéveszthetetlen illatú erdei növényére.
Szerkesztőség
2014.03.17.
Otthonról dolgozni luxus vagy átok? Nézzünk csak körül a nagyvilágban és szűk környezetünkben, egyre többen kerülnek önként választva vagy kényszerből abba a sajátos helyzetbe, hogy munkájuk és privát életük tere: egy és ugyanaz.
Szerkesztőség
2014.03.16.
Ritkán tévézünk, évekkel ezelőtt teljesen véletlenül néztem bele egy Mad Men epizódba. És ott ragadtam. Rajongásom tárgya lett a sorozat. Az első pillanattól kezdve tátott szájjal figyeltem minden apró részletet s lettem a globális megszállottság rabja.
Szerkesztőség
2014.03.16.
Pofonegyszerű az elkészítése, de még a királynő is megnyalja utána mind a tíz ujját –persze csak akkor, ha épp nem néz oda a komornyik.
Szerkesztőség
2014.03.16.
Aki bírja a fűszeres és csípős ételeket, már ma nekiáll ennek az ételnek. Kedveljük az olyan vacsorákat, amelyekkel nincs sok macera a tálalás előtt. Ez az étel minimális előkészületet igényel, s míg sül az étel, megteríthetünk.
Szerkesztőség
2014.03.15.
És kinyílt a legszebb világ kapuja is egyben. No nem az etetés–pelenkázás-altatás háromszögére gondolok. Mielőtt elmerülnénk a sok új teendőben és felszállnánk az érzelmi hullámmvasútra, hagyjuk szabadon szárnyalni babakuckó teremtő fantáziánkat, merjünk bevállalni szokványos babaágyak helyett egy-egy izgalmasabb megoldást. Avagy bölcsők kicsit másképp.
Szerkesztőség
2014.03.14.
A tavasz a természet ébredése, fáradtságunk sarokba dobása, a böjti időszak és a virágillatú friss levegőben, szabadban tölthető sportolás mellett a nagy piacra járó időszak kezdete is. A piac valami egészen más vásárlási élmény. Színes portékák, illatok mindenhol, nyüzsgő vásárlók, totyogó nénik, dallamos alapzaj. És a friss zöldségkupacok is egyre nagyobb mennyiségben lepik el az árusok asztalait.
Szerkesztőség
2014.03.13.
Tavasz illatot érzek. Ideje nekiállni a tavaszi nagytakarításnak. Kezdjük a kamrával, tárolóhelyiséggel, ezek általában nem nagyméretűek, hátha meghozzák kedvünket a további „tetőtől talpig” takarításhoz. Nem mintha egész évben koszban, rumliban élnénk, mégis jól jöhet néhány ötlet az utálatos házimunka elviselhetőbbé tételéhez.