Szerkesztőség
2014.03.04.
A csináld magad mozgalom villámsebességgel söpör végig a világon. Előbb utóbb még az is belép a DIY világába, aki teljes magabiztossággal állítja és minden szégyenérzet nélkül vállalja, ő bizony kétbalkezes.
Szerkesztőség
2014.03.03.
Nem szeretne sokat költeni fogkrémre? Semmi gond. Receptünk segítségével ezentúl otthon is elkészítheti saját fogpasztáját!
Szerkesztőség
2014.03.03.
A zellerben, ebben a csúnyácska zöldséggumóban az a jó, hogy egész évben megvásárolhatjuk, s használhatjuk kedvünkre. Rajongok markáns ízéért, nálam nincs leves zeller nélkül. Ezúttal a sokféle zellerkrémleves elkészítési lehetőség közül egy egyszerű gyors receptet ajánlunk.
Szerkesztőség
2014.03.02.
Antioxidáns, gyulladáscsökkentő, ránctalanít, csökkenti az allergiás tüneteket és kiválóan illeszkedik a paleolit étrendbe. A szőlőmaglisztről szinte hétről hétre derül újabb jótékony egészségmegőrző hatás. Amíg a különböző kedvező felfedezéseket kutatják és bizonyítgatják az orvosok, addig is kiválóan főzhetünk vele, megmutatjuk hogyan!
Szerkesztőség
2014.03.02.
Akár azért készítenénk el, mert szertnénk megvigasztalni magunkat egy nehéz nap után, akár azért, mert vasárnapi vendégek érkeznek, a Mississippi iszaptorta egészen biztos nem fog csalódást okozni. Nem túl édes, mégis buja emléke még napokkal később is kísérti az embert.
Szerkesztőség
2014.03.02.
Nemcsak a Feng shui véli, hogy minden összefügg mindennel. Mi is így gondoljuk. Azt is véljük, hogy a hagyományos minták, motívumok nem tűnnek el sosem életünkből, a kérdés csak az, mikor, milyen formában fedezzük fel őket újra, s integráljuk mindennapjainkba.
Szerkesztőség
2014.03.01.
„Utazd be a világot egy hétvége alatt!”- invitál a ma kezdődő Utazás kiállítás, amelynek külföldi díszvendége Tunézia. Mi egy kulináris utazásra hívunk meg, tarts és főzz velünk!
Szerkesztőség
2014.02.28.
Végre mindjárt itt a hétvége, amikor nem kell korán kelnünk és jó esetben addig lustálkodhatunk otthon, amíg csak kedvünk tartja! Érdemes ezt rögtön megünnepelni egy kiadós reggelivel, betartva az aranyszabályt: ’reggelizz, mint egy király!’
Szerkesztőség
2014.02.27.
Péntektől vasárnapig látogatható a lakberendezéssel, otthonteremtéssel kapcsolatos kiállítások tavaszváró nyitánya, a Konyhakiállítás.
Szerkesztőség
2014.02.26.
Az egyik csúnyácska, ennek tudatában próbál kompenzálni és mindenkit megfogni, magához hasonlatossá tenni, a másik olyan semmi különös kívülről, belső színes értékeit csak sejteti küllemével, olykor maga sem tudja, hogy hová is tartozzon, a harmadikról gyerekkorunkban még csak nem is hallottunk, mára távolságtartása ellenére népes tábor rajong érte.
Szerkesztőség
2014.02.25.
Huszonéve főiskolásként egy borús decemberi napon hátamra vettem a csomagom és meg sem álltam Thaiföldig. A világ, amelybe csöppentem örökre meghatározó élményekkel látott el, az addig ismeretlen illatok és ízek máig elkísérnek. Gyümölcsimádóként maga volt a Kánaán az ott töltött 2 hónap. Jelzem, a 90-es évek elején járunk, az ananászról és a kókuszdióról volt fogalmam, na de a többi gyümölcsöt még fotón sem láttam. Így esett, hogy a helyi piacon először némi fenntartással, majd kíváncsisággal szemléltem mindent, különösen a furcsa, piros kupacot, mintha trendi, jó bőrbe öltöztetett diókat láttam volna.
Szerkesztőség
2014.02.25.
Legalább annyira szeretünk utazni, mint az otthonunkat szépíteni. A kettő ötvözete egyenesen zseniális. Az utazás reggelén, kizökkenve a mindennapokból az embernek életre kel egy nevesincs összetett érzékszerve, amellyel egyszerre látunk-hallunk-ízlelünk-megérintünk-illatokat szívunk magunkba, szárnyalunk a helyi szokásokban, az ismeretlen kultúrában, s inspirál mindaz, amit észlelünk.