Jump to content

Marilyn titkos viszonya

2014. 09. 09. 11:03

Marilyn Monroe híres volt izgalmas szerelmi kapcsolatairól és házasságairól. A hatvanas évek szexszimbólumát azonban nem csak az erősebbik nemhez fűzte szenvedélyes kötelék, derült ki egy nemrégiben felbukkant dokumentumból...

Mint az nemrégiben kiderült, Marilyn Monroe két éven keresztül volt leszbikus kapcsolatban német származású drámatanárnőjével, Natasha Lytess-szel, aki 1948 és 1955 között tanította a színésznőt.

Marilynről azt is beszélték, hogy nem ez volt az egyetlen homoszexuális kapcsolata. Többször előfordult, hogy röpke kalandba bonyolódott jónéhány kolléganőjével, köztük Joan Crawforddal, Marlene Dietrich-hel és Barbara Stanwyck-kal. Mellettük pedig olyan ikonikus férfi figurákkal is hírbe hozták, mint Marlon Brando, Frank Sinatra, vagy az amerikai elnök, John Kennedy.

Bár Lytess nem beszélt sokat a Marilynhez fűződő viszonyáról, a színésznő halálának évében, 1962-ben egy interjú során elárult néhány apróbb részletet.

Egyszer Marilyn egy közeli barátjának elárulta, hogy le szokott feküdni Lytess-szel.

-Miért is ne? –mondta. –A szex olyasmi, amit azokkal csinálsz, akiket szeretsz. Mi lehetne rossz egy természetes aktusban?

Monroe csupán húsz éves volt, amikor Lytess-szel megismerkedtek.

-Gyönyörű volt. Nem tudott beszélni, azt sem tudta, hogy nyissa ki a száját, mindentől félt. –meséli a drámatanárnő abban az ominózus interjúban. -Amikor kettesben otthon voltunk, egész nap meztelenül mászkált. Hat-nyolc órát egyvégtében, nem túlzok!

-Mellette viszont rengeteg bizonytalanság is gyötörte. Úgy érezte, semmi mást nem nyújthat mások felé, mint a szexuális kisugárzását. Ami valójában azért is nagyon érdekes, mert utálta a szexet! Félt tőle. Ha valaki bókolt neki, hogy milyen szexi, azt nem szerette.

Natasha Lytess azt állította, tíz éven keresztül voltak együtt Marilynnel. Olyan közel voltak egymáshoz, hogy a színésznő ragaszkodott hozzá, hogy egymás kezét fogják még akkor is, amikor forgattak. Többször előfordult, hogy a rendező szólt, Natasha már belelóg a kamerába. De Marilynnek szüksége volt rá, hogy barátnője eképp is megtámogassa a magabiztosságát. Így adott neki bátorságot. Viszonyuk során Natasha Lytess egyszer még az életét is megmentette Marilynnek, amikor az hatalmas dózis altatóval próbált meg öngyilkosságot elkövetni.

-Olyan hatalmas mértékben volt Marilynnek szüksége a fizikai gyöngédségre, mint egy gyereknek. –mondta róla barátnője, akivel Marilyn egészen különleges, mély kapcsolatot ápolt.

-Natasha tett szabaddá. Egyensúlyt adott nekem, és segített megérteni az életemet. Mindent neki köszönhetek. –nyilatkozta róla egyszer.

(Daily Mail, kép: moviespictures.org)