Jump to content

Folytatás a megcsalás után

2016. 10. 10. 19:00

Senki ne kerüljön olyan helyzetbe, hogy megcsalják, de a történelem során megannyiszor előfordult, hogy egy harmadik is szerepelt a pár életében. Ahányan vagyunk, annyiféle reakció lehet arra, ha kiderül a csalfaság.

A legtöbben kiborulnak, és azonnal a szakítást tartják megoldásnak. Mások ugyanúgy kiakadnak, de mégsem hagyják el a párjukat, mert bár fájdalmas, ha kiderül, túl tudnak ezen lépni. Van olyan is, aki nem sokat törődik a kialakult helyzettel, az a kapcsolat alapjaiban roppant meg korábban és a megcsalás már csak pont az i-re.

Egyáltalán miért csaljuk meg társunkat? Ha a kapcsolat vége szakítás, amint kitudódott a csalfaság, akkor is feltevődik a kérdés, hogy miért? Fontosabb abban az esetben, ha a megcsalt és a megcsaló mégis együtt szeretnének maradni. Természetesen ennek alapja az, hogy a pár szeresse egymást. A megcsaló fél szereti társát, legalábbis ezt állítja, de vajon lehet-e ilyen helyzetben szerelemről, szeretetről, tiszteletről beszélni?

A párok között az sem tisztázott, hogy mi tartozik bele a megcsalás fogalmába. A puszilkodás elfogadott üdvözlési forma, ám ha az a szájra történik nő és férfi között, akkor egyesek már csúnyán néznek kedvesükre, és egyenértékű a megcsalással. Más pedig szemet huny afelett is, ha egyszeri szexuális kapcsolatot létesített párja valakivel. Elképzelhető, hogy a botlás csak egyszer fordult elő, de mindenképp mérlegelni kell, hogy mi volt a motiváció. Ha nem érzelmi instabilitás az oka a kicsapongásnak, hanem inkább önértékelésbeli zavarról van szó, akkor érdemes időt és lehetőséget adni arra, hogy a kapcsolatot megmentsétek. Ahhoz mindenképp idő kell – kinek több, minek kevesebb –, hogy túltegyük magunkat párunk megcsalásán.

Az önérzetünk olyan sérülést szenved ilyenkor, amely sok esetben a kapcsolat végét is eredményezi. Az, aki megbocsát csalfa kedvesének, szereti és nem szegi kedvét, hogy továbbra is vele maradjon, ne kerteljen. Mondja ki őszintén az érzelmeit, ugyanis aki megbocsát, együtt marad a párjával, azonban csak a megbocsátás csak felszíni, de lelke mélyén harag és düh van, nem vezet jóra. Ilyen érzelmekkel nem lehet sokáig együtt élni. A társad iránt érzett igazi szeretet egy idő után kihúzza a tüskéket szívedből, de újra kell építeni a bizalmat. Ha mély érzelmekre épülő kapcsolatotokat beárnyékolja egy megcsalás, az bármilyen furán is hangzik, de még jót is tehet nektek. Újra egymásra tereli egy harmadik a figyelmeteket.

(Forrás: marmalade.hu | markmanson.net, thefrisky.com/képek)