Jump to content

Ez lesz az ékszertrend – Szerelkezz fel!

2024. 05. 08. 19:00

Amikor divatról beszélünk, akkor a ruhákon kívül eszünkbe juthatnak a cipők, táskák, de az aktuális frizura és körömtrendet is figyelemmel kísérjük. Mi újság az ékszerekkel?

Azt gondolnánk, hogy az ékszerek nem sokat változnak és bár vannak fel-feltűnő trendek, de azt inkább annak tulajdonítjuk, hogy épp csak most kapták fel. Ez nem így van. Az ékszereink azok, amelyeket az öltözékünkhöz igazítunk, hacsak nem megszokott és állandó darabokról van szó. Ám a divatiparnak köszönhetően nagyobb hangsúlyt kapnak a különleges és aktuálisan felkapott trendek. Ha nagyon aprólékosan odafigyelsz a megjelenésedre, akkor ékszerek terén idén így szerelkezz fel!

A kevesebb az néha kevés

Idén ez lehet a mottó, ugyanis nyugodtan lehet túlzásba esni. A minimalizmus ideje lejárt, bár ez nem jelenti azt, hogy eztán mindenki magára aggat egy halom ékszert. Tény azonban, hogy ebben az évben divattá válik a nagy, eltúlzott ékszerek viselése. Ezzel persze a figyelmet is magára vonja az ember, így aztán csak az éljen ezzel a divattal, aki szeret a figyelemben fürdőzni.

Aszimmetria

Sokakat eleve idegesít az aszimmetria, pedig az idei ékszerdivat pont erre törekszik. A páros fülbevalók esetében felejtsd el a harmóniát. Vagyis azt éppen az adja, hogy az nincs meg. Az egyik fülbe kerülhet egy szerény darab, míg a másikba egy eltúlzott forma. Ugyanakkor a már meglévő, de páratlanul dobozban heverő ékszereinket nyugodtan fel lehet használni, hiszen ez most nagyon menő.

Ezüstös

A trendkövetők beszerzik az ezüst vagy legalábbis ezüstösen csillogó ékszereiket, mert idén ez hódít, amelyet Beyoncé új albumának köszönhetünk.

Rózsás hangulatban

A rózsa hódít a ruhák mintájában és az ékszerekben is. A romantikus és nőies darabokat kedvelők most igazán elemükben érezhetik magukat az ékszerek táján is.

Has- és bokalánc

A hasat díszítő ékszerek mellett megjelent a bokát ékesítő lánc is. Volt már erre példa. így aki a ’90-es évek végén volt fiatal, az most megint elemében érezheti majd magát.

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)