Jump to content

Egyél a narancsbőr ellen. Megmondjuk, hogy mit

2017. 05. 02. 19:00

A legtöbb nő nincs megelégedve magával. Mindenkinek van legalább egy olyan kritikus része a testén, ahol valami szerinte hibádzik: túl vastag, túl sovány. Ezentúl pedig meg kell birkóznunk a narancsbőrrel is.

A hepehupás comb, fenék az, ami minden nőt elkeserít. Nem kell elhízva sem lenni ahhoz, hogy a narancsbőr itt-ott feltűnjön. Márpedig vészesen közeleg a fürdőruha szezonja. Nyugodj meg, a világ összes nőjét számba véve legalább 90%-át érinti ez a kellemetlenség. Az okok közé lehet sorolni a helytelen táplálkozást, a mozgásszegény életvitelt, a gyenge kötőszöveteket, a hormonproblémát, a túl sok zsírsejtet és a víz fokozott vízraktározást is.

Kisebb vagy nagyon mértékben, de szinte nincs olyan nőtársunk, aki ne lenne érintett. A sportolás és a mozgás segítségével lassan eltüntethető a kellemetlen és látszatra sem szép bőrfelület. Sokan emelnek le a drogériák polcairól borsos árú termékeket, amelyek arra hivatottak, hogy eltüntessék a narancsbőrt. Némelyik napok alatti látványos javulással kecsegtet. Aztán természetesen ott vannak a képzett kozmetikusok által alkalmazható kezelések, amelyek szintén eloszlatják a bőr és a kötőszövet egyenetlenségét. Ezek azonban mind drága mulatságnak bizonyulnak.

A táplálkozással is elő lehet segíteni a narancsbőr eltüntetését. Elmondjuk, hogy melyek azok az ételek, amelyek fogyasztásával felveheted a harcot ezzel a kellemetlenséggel.

Jó darabig a tojást egyáltalán nem ajánlották a diétázóknak, fogyókúrázóknak, ma pedig már tudjuk, hogy mennyire kiváló táplálék. Nemcsak egészséges, de a tojás magas lecitin tartalma miatt kiváló arra, hogy megerősítse sejtjeink falát és erősítse a szöveteket is. A tojás fogyasztásával a bőrünk megújulhat, frissebbnek és fiatalabbnak tűnhet.

A hal szintén ajánlott az étrendünkbe, hiszen tele van az egészséges, telítetlen zsírokkal. Olyan természetes aminosav forrás, amely segítségével a szervezetünk könnyebben termeli az elasztint és a kollagént.

A spenót sokak ellensége, de ha te narancsbőrrel küzdesz, ideje, hogy az egyik legjobb barátoddá váljon. Ez a zöld növény tele van antioxidánsokkal, amelyek felveszik a küzdelmet a gödröcskés bőrfelülettel is. A kollagén termelést segíti azzal, hogy a benne lévő A-vitamint felhasználja a testünk.

Az ananász is jó barátunk lehet. Amellett, hogy nagyon finom gyümölcs, még tele van C-vitaminnal, amely mindenképp szükséges az egészségünk megőrzéséhez, de ugyancsak részt vesz a kollagén termelésben is. Az ananászban van még K-vitamin, amely pedig a keringésünkre van jó hatással. Az ananász tehát az a gyümölcs, amellyel duplán nyerünk.

Még várni kell, hogy görögdinnyéhez jussunk, de a nyári időszak legfinomabb és leg lédúsabb gyümölcse ez, amely ráadásul tele van vízzel, hidratálja testünket, ezzel együtt bőrünket is. A sok dinnye fogyasztásával megelőzhetjük a narancsbőr kialakulását.

A narancsbőr elleni védekezés lényegében a táplálkozásunkkal kezdődik el. A megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás mellett kerülni kell az üdítőitalokat. A péksütemények, fehér tészták és az édességek a narancsbőr barátai, de a te ellenségeid. Csak kezdetben nehéz rátérni az ilyen étkezésre. Ha azonban gödörmentes testfelületet szeretnél magadon látni, érdemes nassolásként is zöldséget rágcsálni.

(Forrás: marmalade.hu | stylecraze.com, cnn.com, giphy.com/képek)