Jump to content

A rakoncátlan szőrszálak vigyázban állnak

2019. 11. 11. 19:00

Az arc egész testünkből talán a legfontosabb és leglátványosabb. A szem, mint a lélek tükre igen sokat elárul az emberről, de a szemöldök is.

A szemöldökre kevésbé gondolunk fontosként, pedig nagyon is az, és csak akkor tudjuk meg, hogy mennyire szükséges, ha csúnya, ha hiányzik, ha hiányos. A szempilla is ilyen, nem véletlenül készíttetnek maguknak a nők műszempillát. Nem is kell hiányozni ahhoz, hogy ne vágyjunk dúsabbra, hosszabbra, rendezettebbre, szebbre. Pontosan így van ez a szemöldökkel. Aki nem elégedett a dússággal, a rakoncátlan szőrszállak állásával, az valamit igyekszik tenni ellene.

A szemöldök szebbé, rendezettebbé tételére több megoldás van. Erre mi magunk is vállalkozhatunk, amelyet leginkább szemöldökcsipesszel és/vagy szemöldökceruzával igyekszünk korrigálni. Amikor már ez sem segít, akkor keresünk fel egy kozmetikust, hogy hozza helyre azt, amit elrontottunk. A szakember is nyúlhat a szemöldökcsipeszhez és a ceruzához is, de van, hogy tartósabb megoldásra vágyunk, valamint nagyobb korrigálás szükséges.

A szemöldök festése, tetoválása tartósabb módszerek a szemöldök rendbetételére, de ezek nem eléggé természetes hatásúak. A microblading tetoválás már sokkal igényesebb megoldást jelent, mert ez a tetoválási módszer olyasmi vékony vonalak tetoválásra képes, amelyek megegyeznek a szemöldök szálainak vastagságával. Az ilyen tetoválás voltaképpen a szemöldök helyére felvitt, szemöldök szálainak tűnő festékcsíkok.

Egy újabb trend jelent meg a szépségiparban, a szemöldök karbantartására. Az úgynevezett laminált szemöldök készítése Oroszországból származik. A technika segítségével a nem egy irányba álló szőrszálakat is megszelídíti. Nem tetoválásról és nem is festésről van szó. Olyan anyagokat használnak a szemöldök laminálásakor, amelyeket állatokon nem tesztelték, vagyis állatbarát megoldásként is tekinthetünk erre.

A kozmetikussal történő megbeszélés során kiigazítja és az archoz illő formára alakítja a vendég szemöldökét. Ezután a természetes anyagokból álló elegyet felviszi a szemöldökre, amely megpuhítja a szőrszálakat, így téve azokat kezelhetővé. Az elegy nemcsak a formázásban segít, hanem a szemöldök ápolásában is. Ha mégis szükséges, akkor festékkel állítják vissza a szemöldök színét és a végén tápláló hatóanyagú anyaggal ápolják. Az eljárás még nem igazán ismert, és elég boros árat kell fizetni érte.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk) | videó: https://www.youtube.com/watch?v=hUnOb8Voc_g)