Jump to content

A legszexibb frizurák vékonyszálú hajból - 1.rész

2016. 07. 07. 15:20

Ha nem adatott neked sem dús és vastagszálú hajad, akkor itt van pár frizuratipp mellyel kompenzálni tudod.

Kócos fürtök

A vékony szálú haj akkor tűnik dúsabbnak, ha szertelen hullámokkal van megbolondítva. Ilyenkor nem számít a választék, sem az, hogy a hullámok tökéletesen egy irányba álljanak - ezért a hajcsavarót is mindig más irányból tekerd -, sőt, minél kócosabb a hatás, annál jobb.

Állig érő szertelenség

Az állig érő hajat csak ritkán szokták hullámokkal formázni, mert könnyen felugrik a fülekhez, és sokaknak nem áll jól. Azonban a szezonban kifejezetten divatos ez a fajta hajformázási mód, igazán merész, rockos dívát sejtet a frizura viselője mögött. Néhány nagyobb átmérőjű hajcsavarót tekerj a hajad végére, és hagyd, hogy így megszáradjanak a tincseid. Ha kiszedted őket, hajlakkal fixáld a kész frizurát.

Vagány tincsek

A rövid haj keveseknek áll jól, ám ha neked is ennyire finom arcformád van, bátran kísérletezz vele. Fésüld előre a hajad, majd egy kis waxszal fixáld az összekuszált tincseket.

Göndörség

Ehhez a frizurához szükséged lesz az összes hajcsavaródra. Tekerd fel a tincseidet, a halántékodig - lehetőleg ne egy irányba -  és hagyd, hogy a hajad teljesen megszáradjon. Ezután igazítsd el a göndör tincseket, és hajlakkal fixáld.

Tupírozott fejtető

Ha nincs időd vagy kedved órákig babrálni a hajformázással, akkor egyszerűen csak szárítsd meg a hajad, tupírozd fel a tetejét, majd hullámcsatok segítségével rögzítsd a megemelt hajtöveket.

Apró hullámok

A fonott haj idén már a kifutókról is visszaköszönt, így nem meglepő, hogy a nyári trend egyik legnagyobb szereplője lesz. Fond be a vizes hajad akár kisebb, akár nagyobb tincsekbe, és hagyd megszáradni. Akár összefonva, akár kiengedve mesés hatást érhetsz el vele.

Átfésülve

A rövid haj könnyen lelapul, pláne akkor, ha vékony szálú. Ezt könnyedén kiküszöbölheted, ha a frizurádat egészen oldalt választod el, és átfésülöd a fejtető másik oldalára.

Tépett tincsek

A tépett frizura a legtöbb arcformának jól áll, ráadásul ha jól van levágva, akkor magától - formázás nélkül - is tökéletesen mutat. Ha mégsem bízol a természetes kócosságban, egy kis wax segítségével rendezd el a fürtjeidet úgy, mintha éppen az ágyból pattantál volna ki.