Jump to content

Linzer újraértelmezve: pulykasonkás mini linzer

2018. 07. 30. 14:00

A nyári forróságban már a csokoládé sem esik olyan jól. A parton azonban jól esnek az apró snackek, finomságok, egészséges uzsonnák. Ilyen esetben vethető be a puykasonkás linzer, ami nem csak tápláló, de jól bírja a nyári forróságot is. 

Mindannyian szeretjük a hosszú nyári délutánokat, a virágoktól illatos levegőt, a csillagos éjszakába nyúló beszélgetéseket. Mikor a gyerek az ölünkben alszik el, összebújunk szeretteinkkel. Mikor felemlegetjük a régi emlékeket, vagy a barátokkal tárgyaljuk meg az élet értelmét. Nyáron kicsit jobban megismerjük egymást, az énhatárok is felolvadnak a hőségben. Mindehhez pedig jól társulnak a finom nyalánkságok. 

Pulykasonkás mini linzer

- 25 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 1 kávéskanál só
- 3-4 evőkanál hideg víz

A töltelékhez:
- 1 lilahagyma
- 3 tojás
- reszelt trappista
- 4 evőkanál krémsajt
- 10 dkg szeletelt pulykamell sonka
- só, bors

Keverjük össze a lisztet a sóval és a vajjal, míg morzsás nem lesz. Kézzel gyúrjuk tovább, miközben kanalanként adagoljuk a keverékhez a vizet, amíg összeáll tésztává. Formázzunk belőle gombócot, csomagoljuk fóliába és tegyük hűtőbe fél órára. Egy keverőtálba verjük fel a tojásokat, és keverjük össze a krémsajttal és a reszelt sajttal, ízesítsük sóval, borssal. Lisztezett felületen nyújtsuk vékonyra a tésztát, vágjuk megfelelő méretű darabokra, majd helyezzük a kivajazott mini tortaformákba. Hajtogassunk mindegyik tésztakosárkába egy sonkaszeletet, rakjuk körbe a felszeletelt hagymával, majd töltsük fel a sajtos-tojásos masszával.

Előmelegített, 190°C-os sütőben süssük, addig amíg piros nem lesz.

(Forrás: marmalade.co.hu | Kép: gallicoop.hu)