Jump to content

Nyári wrap, ahogy a napimádók kedvelik

2015. 07. 22. 12:36

A meleg és a nyár zamatokkal teli ételei közül is kimagasló szerepet kap a paradicsom. Ma már azon sem csodálkozunk, ha lilát vagy sárgát tesz elénk a kedvenc zöldséges a piacon. Mi mégis a pirosért vagyunk oda, s annak is a továbbgondolt, szárított fajtája kerül terítékre.

Hozzávalók (2 személyre):

2 db tortilla, a legfinomabb, legnagyobb

10 dkg mascarpone

6 dkg szárított paradicsom

frissen őrölt tengeri só

frissen őrölt bors

egy maroknyi bazsalikom

2 evőkanál reszelt parmesan sajt

1 kis gerezd fokhagyma zúzva

Kenjük meg a tortilla szeleteket mascarpone sajttal, ez az amit ne sajnáljunk. Helyezzük rá a további hozzávalókat, a paradicsomot és a bazsalikomot szépen egyenletesen, sózzuk, borsozzuk és ízesítsük a fokhagymával, majd a végére mehet a reszelt parmesan. Tekerjük fel, mint a palacsintát, és vágjuk két ujjnyi szeletekre, vagy 3-4 felé ferdén. Igazi szín és ízkavalkád, nagyon kellemes étel könnyű vacsoraként. Hozzá rose bort ajánlunk. Üljünk ki a teraszra, élvezzük a nyári esték hangulatát gyertyafény mellett. Jó étvágyat kívánunk!

(fotó: minimalistbaker.com)