Jump to content

Így is lehet spórolni a reggeli készülődésen!

2015. 05. 05. 11:19

A nők nagy része regelente hosszú-hosszú perceket tölt a ruhásszekrény előtt, míg eldönti, aznapra mit is vegyen fel. Egy kreatív ügynökségnél dolgozó fiatal nő azonban a nagy többséggel szemben nem sokat lacafacázott: három teljes éven keresztül ugyanabban a ruhában ment el dolgozni.

Persze természetesen nem ugyanazt az egy darab ruhát, de ugyanannak a darabnak számtalan másolatát hordta három éven keresztül Matilda Kahl a munkahelyére, miután megelégelte a reggeli tépelődést a ruhásszekrény előtt. Állítása szerint ugyanis egyoldalú öltözködésével rengeteg időt megspórolt magának, miután elege lett abból, hogy reggelente mindig elkésik, vagy kapkodva tud csak összekészülődni.

Mivel Matilda egy kreatív ügynökségnél dolgozik, úgy érezte, már így is temérdek energiája megy el arra, hogy fontos dolgokban döntéseket hozzon, és az agytekervényeit nem akarta feleslegesen is leterhelni.

-Hétközben annyi kreatív kihívás előtt állok, ami mozgásban tartja az agyamat, hogy nem akartam még az öltözködésemmel is a kreativitásomat kifejezni. Egyszer csak elegem lett. –magyarázta döntését a Business Insidernek.

Így egyik munkamegbeszélés után, amikor ráébredt, a férfikollégáinak távolról sem kell ilyen mondén dolgokkal szembesülnie nap mint nap, elhatározta, hogy éppen itt az ideje annak, hogy megalkossa saját egyenruháját. Olyan ruhát keresett tehát, ami egyszerre csinos, divatos, elegáns és hivatalos és amit szívesen hordana minden álló nap.

Egy teljes napot töltött a megfelelő ruhadarab megtalálásával, és végül a választása egy olyan különleges szabású fehér blúzra esett, amiről úgy gondolta, elég személyes, mégsem túl figyelemfelhívó jellegű. A számára legtökéletesebb darabból ezek után alaposan feltankolt, vett 15 darabot a kérdéses blúzból, majd hat hozzá illő fekete nadrágot.

Matilda munkatársai pedig vagy nem vették észre, vagy csak nem tették szóvá a nő egyhangú megjelenését, aminek ő kifejezetten örült, hiszen így a külsőségek helyett annál sokkal fontosabb dologra, a munkára tudtak koncentrálni. Matilda ezen felül a sima, gördülékeny reggeleket szerette a leginkább, hiszen azzal, hogy a ruhaválasztás nehéz feladatát kivette a programból, sokkal hamarabb el tudott készülni.

Bónusz pozitívuma pedig az volt a három éves projektnek, hogy a többi ruháját –tehát BÁRMIT a fehér blúz-fekete nadrág kombón felül–nagyon megtanult értékelni.