Jump to content

8 jel, ami a kapcsolatunk végét jelentheti

2014. 05. 17. 08:09

Hogyan jutunk el a kezdeti lelkesedéssel teli rózsaszín ködtől a kétkedésig? Míg a kapcsolataink elején dúl a love és tökéletesnek látjuk partnerünket, az idő elteltével elkezdünk józanodni, és észrevesszük a figyelmeztető jeleket.

Ezek a jelek általában egy irányba mutatnak: vajon tényleg Ő az igazi? Egy ponton túl mindenkinek vannak kétségei. A különbség az, hogy bizonyos kétségek komolyabbak, míg mások felszínesebbek, és csak a pillanatnyi kétségbeesésünket tükrözik. A Huffington Post egyik szakértője szerint felmerülhetnek olyan kétségek, amelyek egyértelműen a kapcsolat végét jelezhetik:

1. Egy embernél a hatalom
A kapcsolatok az egyensúlyról szólnak, tehát ha olyan párkapcsolatban találjuk magunkat, ahol jelentéktelennek, kicsinek vagy haszontalannak érezzük magunkat, ideje továbblépni.

2. Nincs tűzijáték
Mivel a szex igenis számít, és ahogy az idő múlásával alábbhagy a pezsgés, az intimitás hiánya igazán nagy problémák kialakulásához vezethet. „A szex hiánya mindkét félnél frusztrációt okozhat” – állítja Sari Cooper, szexuálterapeuta.

3. Nincs harmadik fél, a partnere szerint viszont igen
Ha partnere állandóan az üzeneteit ellenőrzi, vagy „véletlenül” az e-mail vagy Facebook fiókjában kutat, az annak a jele, hogy hadilábon áll a bizalom kérdésével. Kíváncsinak lenni természetes dolog, azonban őrült módon a másik személyes dolgai között kutatni nem.

4. Utálja párja barátait
Fontos, hogy életünk párjának barátait is kedveljük. Ha erre képtelenek vagyunk, akkor bizony kemény csaták elé nézünk a későbbiekben.

5. Ami rosszabb: nem jön ki a rokonaival
A barátokat meg lehet válogatni, a rokonokat viszont nem – tartja a mondás. És milyen igaz, sokkal rosszabb a helyzet, ha a párunk családjával nem tudunk kijönni. Mivel őket a barátunkkal/élettársukkal/férjünkkel együtt kapjuk, a mi életünk részévé is válnak, ezért meghatározza a kapcsolatunkat az, hogy milyen viszonyt ápolunk velük.

6. Nincs egyetértés a nagy kérdéseket illetően
A helyzet az, hogy bármennyire is szeretnénk, a legtöbb ember nem változik. Ha úgy mentünk bele egy kapcsolatba, hogy a párunk például nem szeretne gyereket, mi pedig igen, ne próbáljunk érvelni ellene évek múlva – a válasz ugyanaz lesz. A vízválasztó nézeteltérések legtöbbször a vallás, a monogámia és a család miatt alakulnak ki.

7. Erőszakos partner
Ez a legnyomósabb érv mind közül. Fizikai erőszakban nem kötünk kompromisszumot, soha, semmilyen körülmények között. Nincs „de”. Kapcsolat vége, pont.

8. A kommunikáció hiánya
A kommunikáció a sikeres párkapcsolat záloga, és mint ilyen, gyakran halljuk azt a mondást, miszerint azok a párok, akik már nem is veszekednek, menthetetlenek. És persze jogos, mert a konfrontáció kerülésével magát a problémát tekintjük semmisnek, amely így csak tovább növekszik, megoldatlanul.

 

www.huffingtonpost.com

(Kép: juliasullivan.co.uk)