Jump to content

Öt étel, ami megfiatalít I.rész

2016. 08. 11. 19:05

A szervezetünkbe jutatott magas antioxidáns tartalmú ételek segítenek legyőzni a ráncokért és levertségért felelős szabadgyököket. Fiatalságunk megóvása érdekében ezt az 5 ételt érdemes naponta fogyasztani.

Tőzegáfonya

A tőzegáfonya az egyik legismertebb antioxidáns.Ez a pikáns ízű gyümölcs fogyasztahó szósz,lekvár, kapszula vagy tömény gyümölcslé formájában egyaránt.

Azon túl,hogy fiatalító hatással bír, köztudottan gyógyír a húgyúti problémákra, prosztataproblémákra, valamint húgyúti fertőzések megelelőzésére, eezen felül vizelet szagtalanító hatású.

Étcsokoládé

Az étcsokoládét bizonyára sokan szeretik, azon túl,hogy egy kocka csokoládé „boldogsághormont” termel,kedvező hatással van szervezetünkre.

Fontos azonban figyelni a kakaótartalmára. Minél nagyobb a kakaó, és minél kisebb a csokoládé tejtartalma, annál jobban védi szívünket. Flavonoidtartalma miatt, fogyasztása segíti megelőzni a szív és érrendszeri betegségek kialakulását. Gátolja a vérlemezkék összetapadását, így gondoskodik az erek rugalmasságáról és megfelelő állapotáról. A valódi 70%-os étcsoki annyi antioxidánst tartalmaz, mint amennyit bizonyos gyümölcsök és zöldségek.

A kozmetikaipar is felismerte a csoki jótékony hatásait, ugyanis előszeretettel használják ránctalanító és regeneráló pakolásként. Serkenti a bőr oxigénellátását,javítja a bőr mikrokeringését ezáltal fiatalon tart.

Magok

Különféle magok és csonthélyasok, mint a szezámmag, tökmag, mandula, dió, fenyőmag,lenmag, napraforgómag mind kiváló antioxidáns források.

Tartalmazzák a szervezetünk működéséhez szükséges esszenciális olajokat és A,B,C,D,E vitaminokat. Az ásványi anyagok közül kálciumban, káliumban és magnéziumban gazdagok továbbá vasat,cinket,ként és foszfort is tartalmaznak.

Napi fogyasztásuk segíti az egészségünk megőrzését.

 

Holnap további két szuper fiatalítóról olvashatsz. 

 

 


Forrás: Szeniormagazin | Marmalade | Kép: sheknows