Jump to content

A nyár nemcsak féktelen henyélés, pihenés. Ideje munkába állni!

2022. 06. 09. 19:00

A nyári szünet megállíthatatlanul közeleg. Míg a diákok számára ez hatalmas öröm, addig sok szülő azt sem tudja, hogyan oldja meg kicsi gyermeke elhelyezését. Azonban a nyár sok diák számára sem a henyélést jelenti.

Teljesen természetes, hogy a fiataloknak vannak álmaik. Némelyik a válságtól elrugaszkodott, de van olyan is, ami megvalósítható. Egyik könnyebben és gyorsabban megvalósul, némelyikért pedig dolgozni kell és várni rá. Míg nagyon sokan a felnőttektől, főképp a szülőktől remélik azt, hogy vágyaikat teljesítik, mások az elé próbálnak menni és dolgoznak azért, hogy minél hamarabb teljesülhessen. A nyáron dolgozó diákok szándéka a pénzgyűjtés, ugyanakkor megtanulnak a pénzzel bánni, felelősen gondolkodni és cselekedni, következetesen gondolkodni. Vannak könnyebb és nehezebb nyári munkák. Persze melyik gyerkőc ne álmodozna arról, hogy könnyű munkával sok pénzhez juthasson?

A címerezős, egyéb mezőgazdasági munka bizonyára nem vágyálom, mégis a kemény munkát megfizetik. Nem könnyű, ez egyszer biztos. Hőségben fizikai munkát végezni felnőttként sem egyszerű, de sokat tanulhatnak önmagukról, a kemény munkáról a fiatalok.

Ha ennél könnyebb munkára vágynak, akkor az irodai diákmunka sem vethető el. Mégiscsak fedél van az ember feje felett és ha a helyiség nem is légkondicionált, de legalább nem a tűző napon kell dolgozni. Egy irodai munka (bármit is kelljen csinálni) nem hasonlítható össze a fizikumot megerőltetővel. A gyerekek bepillantást nyerhetnek egy cég belső működésébe. Lehet, hogy nem túl nagy kihívást tartogat a fénymásolás vagy a kávéfőzés, mások keze alá dolgozás, de valahol el kell kezdeni. Azon túl, hogy belekóstolhatnak a munka világába, még kapcsolatépítés szempontjából sem rossz és persze pénzt kereshetnek. Ha ügyesen csinálják, akkor kipróbálhatják idegennyelvi tudásukat és minden bizonnyal a felnőttek közötti munka magabiztosabbá, tapasztaltabbá teszi őket.

Nemcsak az irodákban jöhet jól a plusz kéz. A koronavírus járvány utáni korlátozásokból felszabadulva a vendéglátás és turizmus újból erőre kapott, így ezen a területen is szükség lehet a diákokra. A besegítő, kisegítő munkatárs kemény munkanapokat ígér, ugyanakkor benne lehetnek a fiatalok a pezsgésben. Sok emberrel találkozhatnak, számos területen tapasztalatot gyűjthetnek.

A nyár a fesztiválok ideje. Biztos, hogy a nagyobb rendezvényeken is szükség van a háttérmunkára. Az ilyen munka azt engedi meg, hogy némi szórakozás is meglegyen. Ha nem is tudják teljesen átadni magukat a diákok a fesztiválhangulatnak, mégiscsak részesülnek abból némileg.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)