Jump to content

Elfelejtették, hogy jelen vagy? Mutasd meg!

2021. 10. 15. 19:00

Keményen dolgozol, mégsem vesznek észre? Egyre több munkát bíznak rád, de ez nincs arányban a fizetéseddel? Cselekedj!

Komoly erény a nagy munkabírás és még jobb, ha szakmaiság is kíséri a munkádat. Talán a főnököd is észrevette már, amelyet még több munkával hálált meg? Elsőre talán kitüntetőnek érezted, hiszen azt gondoltad, hogy megérte az alázatos munkavégzés. Valószínűleg elismerést, köszönetet, pénzbeli honorálást és előléptetést vártál, de meg is kaptad?

A felettesek tényleg felfigyelhetnek arra a munkavállalóra, aki a többieknél jobban terhelhető és eszerint osztanak rájuk feladatokat, azonban az is tény, hogy ezek a dolgozók nem feltétlenül köteleződnek el egy helyen, hiszen ezzel a munkamorállal máshol is megállják a helyüket, ráadásul még nagyobb lehetőségük lesz a feljebb lépésben is. Míg a kevésbé terhelhető dolgozók meghúzzák magukat ott, ahol ez a hozzáállás is elegendő. Tehát a termelékenység és az elkötelezettség fordított aránya figyelhető meg.

 

 

Sok munka és nincs elismerés?

A sorok olvasása után magadra ismersz? A te válladra is egyre több terhet helyeznek, de se pénzben, se köszönet formájában nem nyilvánul meg mindez?

Ha még van benned akarat, hogy a munkahelyen maradj – mert jó a társaság, szereted a munkádat, stb. -, akkor nem elég csak jól dolgozni. A gond az, hogy a felettesed észre sem vesz. Tudja, hogy a te kezedből megbízható munka kerül ki, de ha előléptetésről van szó, te szóba sem kerülsz. Azért, mert nem látszódsz.

Igen, vannak olyan munkatársaid, akik kevesebb energiabefektetéssel – azaz kevesebb munkával – mégis nagyobb sikereket érnek el. A titkuk, hogy felhívták magukra a figyelmet. Cseppet sem a felnűnő viselkedésre buzdítunk, de kell valami, amivel felhívod magadra a figyelmet. Erre megfelelő lehet egy feladat sikeres teljesítéséről való informálás. Megírod a főnöknek e-mailben, hogy milyen eredményt értél el, ennek mennyire örülsz.

Készítesz egy egyszerű kimutatást arról, hogy mit csináltál és vagy az orra alá nyomod, vagy elküldöd e-mailben.

Felesleges naponta ezt megcsinálnod, mert unalmassá válhat, ugyanakkor hetente egyszer vagy havonta bemutathatod azt, hogy mit tettél le az asztalra.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)