Jump to content

Fiatalnak lenni jó, egyben nehéz is

2021. 02. 23. 19:00

Minden kornak megvan a maga öröme és nehézsége. A fiatalság nem jelenti azt, hogy minden olyan egyszerű és könnyű.

A szülők sok mindenre felkészíthetik a gyermekeiket. Ez olyan alapot jelenthet, amelyre a fiatalok sokkal ügyesebben tudnak építkezni. Ez nemcsak azt jelenti, hogy hasznos útravalókkal, tanításokkal látják el a gyerekeket a szülők, de talán még anyagiakban is segíteni tudják őket. Azonban nincs ez így minden fiatal esetében még akkor sem, ha a szülők szeretnének segíteni. Nincs mindenki olyan anyagi jólétben, hogy gyermeke számára könnyűvé tuja tenni az elindulást. Nagyon sok egyedüli életébe belevágó fiatal találkozik az önálló életkezdés nehézségével. Ha a családi háttér nem olyan, hogy anyagiakkal hozzá tudna ehhez járulni, akkor marad a megtakarítás. Ehhez nagy tudatosságra van szükség és olyan szokásokat kell bevezetni, amelyek az életük részévé válnak és a későbbiek során is segítik azt, hogy az álmok meg is valósulhassanak.

 

Ameddig a takaró ér

A bevétel-kiadás lényegében matematika. Azt mindenki tudja, hogy mennyi pénzt keres és a költekezéseit úgy kell intézni, hogy ezt a határt ne lépje túl. Aki ezt minden hónapban tartani tudja, azt veheti észre, hogy némi megtakarítása is keletkezett ennek köszönhetően a számláján.

Megtakarítás

Ha már csak kisebb összeggel rendelkezel a számládon, akkor keress fel egy hatékony megtakarítási lehetőséget és vágj bele.

Csalfa könnyebbség

A hitelkártya a megadott összegig keretet biztosít a vásárlásra, ami jó érzés egészen addig, amíg az összeget nem kell visszafizetni. Érdemes hanyagolni ezt a lehetőséget.

Hol olcsóbb?

A spórolás tudatosságot is jelent, vagyis érdemes megnézni azt, hogy mi mennyibe kerül.

 

Fiatalként nyugdíjban gondolkodni

Már a most középkorúak rettegnek attól, hogy vajon mi vár rájuk akkor, amikor nyugdíjasok lesznek. Éppen ezért, már pályakezdőként, az önálló életbe most belekezdők is bátran belevághatnak akár minimális összeggel is egy nyugdíj előtakarékossági megoldással. Habár ez még nagyon távolinak tűnik, de jobb előre gondolkodni és gondoskodni magunkról.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)