Jump to content

Mert a nők munkáját is jól megfizethetik

2019. 03. 15. 19:00

Volt az az idő, amikor a női szerepek az otthon tisztántartásában, a gyerekek nevelésében és a konyhában teljesedett ki. Nem mintha nem lettek volna ambícióik a  korábban élő nőknek, egyszerűen ez volt a természetes.

Mára már a nők munkába állása olyan természetes, mint ahogy a férfiak dolgoznak. A családok legtöbbjénél kétkeresős a modell. A nők csak addig maradnak otthon, amíg picik a gyerekek, utána pedig visszaállnak a munka világába.

Számos munka frontján még mindig a férfiak vannak helyzeti és fizetési előnyben is. Szerencsére mégis vannak olyan állások, amelyekben a nők is érvényesülhetnek, és még rendesen meg is fizetik azt a munkát.

Az egyik olyan szakma, amelyben a gyengébbik nem képviselői nemcsak megállhatják a helyüket, de még jól fizető állást is magukénak tudhatnak, az a humánerőforrás területe. Nemcsak nagy népszerűségnek örvendenek a HR pozíciói, de ehhez a munkakörhöz olyan képességekre van szükség, amely a nőkben sokkal inkább jelen van. Természetesen a HR-re is igaz, hogy férfiak ugyanúgy érvényesülni tudnak hasonló álláshely betöltésekor, amennyiben a kedvesség, az empátia, a jó kommunikációs készség jelen van. A nők ugyanis ezekben sokkal erősebbek általában, és ha azt még megfelelő szakmai háttér is támogatja, akkor valóban jó keresetet vihet haza. A jó keresetért azonban meg kell dolgozni, ráadásul ahhoz, hogy valaki magasabb beosztásban dolgozhasson magasabb fizetésért, a ranglétrán haladnia szükséges, és ehhez gyakorlatra, tapasztalatra van szükség. Idővel azonban beérhet a tanulás, a munka.

A légi utaskísérők, azaz a stewardessek munkája sokak által áhított. Az állandó utazás, a repülés lehetősége kecsegtetőnek hangzik. A legtöbb légi utaskísérő nő. A legfontosabb feltétel az, hogy magas szintű idegen nyelv tudással rendelkezzenek a stewardessek, és természetesen megfelelő végzettséggel kell rendelkezni ahhoz, hogy az utasszállító repülőgépek utasterében az utasokkal foglalkozhassanak. A megfelelő tanfolyam elvégzése után, ha sikerül bekerülni egy légitársasághoz egyre feljebb kerülhetnek a légi utaskísérők. A fizetés természetesen függ a repült órák számától, a végzett munka minőségétől. Valóban jól fizető állás ez, de sokat vannak távol a családjuktól, mindig kedvesen és türelmesen kell az utasok felé fordulni, és ez megterhelő lehet szellemileg, de még fizikailag is.

A pénzügyi-számviteli ügyintézőknek, mérlegképes könyvelőknek kétségtelenül jóban kell lenniük a számokkal, és érteni kell a pénzügyi munkafolyamatokhoz, a könyveléshez, de egy vállalati élet nélkülözhetetlen pozíciójában lenni nem csak azt jelenti, hogy dolgozni kell, hanem azt jó fizetésért teszi azt.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)