Jump to content

Lányok, jön a mi napunk!

2018. 04. 24. 19:00

Nőnapja már elmúlt, anyák napja majd csak május hónap végén lesz, akkor miről is van szó? Amerikából indult, de már világszerte csatlakoznak az úgynevezett Lányok Napja programsorozathoz. A magyar lányok már hetedik éve informálódhatnak.

A lányok szeme (lehet) a pályán!
Már hetedik éve vesznek részt a magyar lányok is a Lányok Napja rendezvényen. A program fő célja, hogy információkat és rálátást kapjanak azok a lányok, fiatal nők, akiket nem csak a családalapítás, a konyhában való főzőcskézés érdekel, hanem a műszaki, informatikai, mérnöki pályán szeretnének tanulni, és a későbbiekben elhelyezkedni is. Egy olyan lehetőség, mint amit a lányok napja képvisel, megismerhetik a műszaki, tudományos pálya előnyeit.

Szerencsére nem vagyunk egyformák, mindig is volt, van és lesz is olyan nő, aki a tudományban, a technikába, az informatikában vagy a kutatásban találja meg számítását. Mindenki előtt adott a lehetőség, hogy megtalálja önmagát egy-egy pályán. A Lányok Napja pedig megadhatja a lehetőséget arra, hogy kipróbálják magukat, tudásukat és képességeiket ezen a területen.

Nem kell mindenkinek eldobnia a fakanalat
Az amerikai kezdeményezéshez mára már több ország csatlakozott középiskolás lányaival. 1993-ban indították a Lányok Napja ötletét. Akkor még annyit jelentett a program, hogy a lányok ellátogattak a rokonok, családtagok munkahelyére, és megismerték az adott munkakört, területet.
Magyarország, mint már említettük hetedik éve segíti a hölgyeket, hogy a tudományos pályán megmérettessék magukat, ismereteiket bővíteni tudják. Hazánkban a Nők a Tudományban Egyesület segítségével indult el a Lányok Napja rendezvény. Nemcsak a tipikus és nőiesnek tartott szakmákban lehet nő létünkre megtalálni önmagunkat. Vannak olyan lányok, akik tehetségesek, ügyesek és okosak is a természettudományokban, az informatikában, megállják a helyüket mérnökként és kutatóként is.
Minden év április 26-án tartják világszerte a Lányok Napját, amely szerencsére egyre több érdeklődőt vonz. Ez arra is rámutat, hogy van a technika és a tudomány iránt női érdeklődő bőven. A jó hír az, hogy hazánkban is vannak olyan betöltetlen álláshelyek, amelyeket nagyban pótolni lehetne akkor, ha azokat nők is megpályáznák.
Magyarországon április 26-án összesen 22 településen és 77 helyszínen várja a középiskolás lányokat, akik megismerkedhetnek a jövőbeli informatikai trendekkel, számos innovációval, lehetőséggel.
Nemcsak a lányok érezhetnek magukban késztetést, hogy a tudományok, a technikai világában szeretnének tanulni, dolgozni, de ugyanúgy felismerhetik ezt a szülők és a tanárok is, így ők is nagyban segíthetik a lányok pályaorientációját. A szülők és a tanárok részvételével és segítségével április 26-án sok lányban megerősödhet az a gondolatot, hogy milyen pályán tanuljon tovább a későbbiekben.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | handtmann.de, nr-kurier.de/képek | youtube.com/videó)