Jump to content

Ha nincs célod az életedben, keress magadnak

2017. 01. 31. 19:00

Érezted már magad úgy, hogy amit csinálsz, az nem teljesen kielégítő? Fiatal vagy és látni, tapasztalni szeretnél? Van benned spiritusz? Többet szeretnél a világnak adni magadból. Irigyled azokat, akik feláldozzák magukat valamiért, amiben hisznek, mindezt ingyen? Ők az önkéntesek.

Jól működő üzletágban, sikereket elérő emberek is döntöttek már úgy, hogy munkájukat maguk mögött hagyják azért, hogy ne csak az anyagi javak felhalmozása legyen a cél, hanem egy nemes ügy érdekében, emberek, állatok sorsának minőségi javulását segítsék.

Nemcsak távoli, egzotikus tájakon dolgozhatsz önkéntesként, ugyanis Európában belül is több helyre lehet jelentkezni. Nem is biztos, hogy rászoruló személyeken kell segíteni, ugyanis eseményhez is kötődhet az önkéntes munka. Akár szakmánkba vágó önkéntességbe is belevághatsz. Ha mondjuk tanári végzettséged van, azt hasznosíthatod más országban.

Saját magad is ráakadhatsz egy neked való önkéntes munkára, azonban ha egy cégen keresztül szeretnél önkéntes munkát találni, akkor biztosan fizetned kell valamennyi összeget, hiszen a vállalkozás pontosan ezekből a díjakból tartja fent magát. Regisztrációs díj fejében pénzt kérnek tőled, amelyet aztán az utazásodra, az elszállásolásodra, étkezésedre fordítanak majd. Minden cégnél mást tartalmaz a regisztrációs díj. Tehát az önkéntes munkáért amúgy sem vár fizetést az ember, de még pénzt is kell belefektetnie, hogy ingyen dolgozhasson. Az a pénz, amelyet egy általad választott programba befizetsz, mégis megtérül, hiszen kicsi pénzért bejárhatod a világot, új világgal, új kultúrával és új emberekkel ismerkedhetsz meg. Egy önkéntes munka során sokkal mélyebbre láthatsz egy-egy ország mivoltába. Nemcsak az adott ország lakóival találkozhatsz, de a világ más pontjairól érkező önkéntesekkel akár életre szóló kapcsolatot alakíthatsz ki.

Lényegében te fizetsz azért, hogy dolgozhass, de ha már így tekintesz az önkéntes munkára, és nem látsz ezen tovább, nem látsz benne lehetőséget, akkor biztosan nem neked való vállalkozás. Nagyfokú elszántság, kalandvágy, merészség szükséges ahhoz, hogy egy idegen világban dolgozni és élni tudj bizonyos ideig. Megtanulsz egyedül boldogulni egy idegen környezetben, felismerheted önmagad lényegét, az önismeret egyik terepe lehet egy ilyen munkában való részvétel. De aki nem bírja a vért, az nem megy sebésznek, így az önkéntes munka sem való mindenkinek.

Az önkéntes munkához speciális diploma, végzettség nem szükséges, de az angol nyelv ismerete már igen. Hiába reménykedsz abban, hogy te leszel a világ új Teréz anyja, ha a nyelvi nehézséged az utadat állják.

Ha határozott szándékod van a világban valami jót tenni, mindezt úgy, hogy vállalod a kalandot, az ismeretlent, az utazást, a kihívásokat, magabiztosan beszélsz angolul, és ezért nem vársz fizetést, akkor életed egy feledhetetlen élménybe vághatsz bele, ha önkéntes munkát vállalsz valahol a világban. Önkéntesen azonban nemcsak külföldön tudsz segíteni és dolgozni. Idősek otthona, állatmenhely, segélyszervezetek azok, akik szívesen veszik mindenki segítségét.

(Forrás: marmalade.hu | hcamag.com, hrsolutions-uk.com, volunteerforever.com/képek)