Jump to content

Hogyan töltik a sikeres emberek a vasárnap estét?

2014. 04. 05. 11:56

Vasárnap este legtöbbünket enyhe rosszullét és búskomorság környékez meg, ha belegondolunk, másnap megint hétfő, amivel egy füst alatt fényévekre kerülünk a lazulós hétvégétől. Ám nem kell feltétlenül átadni magunkat az esti rosszkedvnek, inkább vegyünk példát pár sikeres embertől, akik megpróbálják a legtöbbet kihozni ebből a napból.

A Business Insider megkérdezett sikeres vezetőket és business coachokat, mit tanácsolnak, mivel érdemes a hétvége utolsó óráiban foglalatoskodnunk? Íme az ő válaszaik, és az ő módszereik arra, hogy leküzdjék a vasárnap esti depresszív hangulatot, és felkészüljenek a következő hét feladataira:

-Töltsünk minőségi időt a családdal, barátokkal, és azokkal akik fontosak számunkra. A hétköznapok sűrűek, és nem lesz időnk rájuk a dolgos munkanapokon. Ezért próbáljuk a legtöbbet kihozni a vasárnap estéből azzal, hogy azokkal töltjük, akik valóban számítanak.

-Találjunk ki magunknak valami szórakoztatót! Ez lehet egy mozi,fürdőzés, wellness, vacsora, színház, bowling, bármi. De nagyon fontos, hiszen így az elkövetkező kellemes programra koncentrálunk, és nem arra, hogy mindjárt itt a hétfő.

-Tervezzük el és szervezzük meg a következő hetet. Vessünk egy gyors pillantást a következő hét tennivalóira a naptárban, hogy a célokkkal és a határidőkkel pontosan tisztában legyünk, így elkerülhetjük az utolsó pillanatok nyomasztó stresszhelyzeteit.

-Sportoljunk! Így a tenisszel, tornával, edzéssel, vagy futással könnyen kiizzadhatjuk magunkból az egész heten felgyülemlett stresszt.

-Lefekvés előtt olvassunk. Valami olyat, amire egész hétköznap nem volt időnk, ami nem a karrierünkkel, vagy a munkánkkal van összefüggésben. Olvassunk csak a magunk szórakoztatására.

-Most szakíthatunk időt a kötelezettségeinkre, olyasmikre, amire egész héten nem volt idő. Például végre megválaszolhatjuk az emaileket, vagy visszahívhatjuk a rokonokat, barátokat telefonon.

-Pihenjünk! Egy nehéz hét előtt elengedhetetlen hogy alaposan kipihenjük magunkat. A nyugodt éjszakai alvás megdobja az energiakészleteinket, így sokkal lendületesebben fogjuk tudni megkezdeni a munkahetet.

-Jókedvűen fejezzük be a napot! Akár mit is csinál az ember, a hétfő ígyis, úgyis eljön. Akkor pedig már jobban járunk, ha kellemes gondolatokkal, optimistán zárjuk a hetet.

(Kép: homedit.com)