Szerkesztőség
2013.06.19.
A Wiener Schnitzel eredetéről megoszlanak a vélemények, annyi azonban biztos, hogy borjúból készítik és ropogósan, aranybarnára sütve a legfinomabb. A Figlmüller étterem 34 cm-es mega változatából 250 000 szelet fogy évente, az osztrákok pedig évi 66,4 kg hús elfogyasztásával táplálják a hagyományokat. Mielőtt azonban tradicionális ételnek bélyegeznénk a bécsi borjút, érdemes megismerkedni a bécsi konyha reformalakjának, Christian Petznek a törekvésével is, aki a többi klasszikushoz hasonlóan ezt a fogást is könnyebb és egészségesebb formában tálalja. Június végén Budapesten is megkóstolhatjuk a receptje alapján elkészített bécsi szeletet, Bécsben pedig az ’echte’ schnitzel mellett a legújabb gasztro trendek nyomába eredhetünk.
Szerkesztőség
2013.06.05.
Minden 4. ember érintett Magyarországon: és még csak nem is jut eszükbe, hogy tartós panaszaikat étel okozza.
Szerkesztőség
2012.11.22.
Nemcsak különlegesebbé és finomabbá tehetjük ételeinket különböző fűszerek használatával, még kedvező hatással vannak egészségünkre nézve is. Megmutatjuk, melyek azok a fűszerek, amelyeket különösen érdemes a konyhapolcon szem előtt tartani.
Szerkesztőség
2012.06.01.
A hétköznapi teendők között jól jön néha egy kis segítség – például a bevásárlásokat is gördülékenyebbé lehet tenni a technológia segítségével! Persze rengeteg praktikus app létezik már, amik arra hivatottak, hogy megkönnyítsék az életünket. Oké, de ki akar egy csomó mobilalkalmazást, ha eggyel is meg lehet oldani a legfontosabbakat? Erre lett megalkotva a MySPAR applikáció, hogy könnyebben menjen a bevásárlás – kuponoktól kezdve a bevásárlólistáig!
Szerkesztőség
2010.10.05.
A kuszkusz lassan világkörüli útjáról Magyarországra is ellátogat, és ahogy a világ több pontján, nálunk is egyre népszerűbb étellé válik. Hamisítatlan berber étel, amely jól idomul a nemzetközi ízléshez. Egy olyan ételkülönlegesség, amelynek története van.