Jump to content

Nem fontos a technika?!

2021. 07. 31. 19:00

Elektronikai eszközök vesznek körül az otthonunkban, a munkahelyünkön, de szinte bárhol ahová csak megyünk. Nemcsak körülöttünk vannak, de használjuk azokat és sokat segítenek a munkavégzésben, a szórakozásban is.

Gondoljunk csak abba bele, hogy a háztartásunkban hány olyan eszköz található, amely árammal működik és segítségünkre szolgál. A patakban, folyóban mosás után hatalmas segítség volt a keverőtárcsás mosógép használata, amelyet ma már az (intelligens) automata mosógépek váltottak fel és tették automatikussá a mosás folyamatát. Ez csak egy eszköz a sok közül. Ahogy fejlődik a technika, úgy vesz körül egyre több ilyen eszköz. Segítségükkel szórakozni is tudunk, de a tudomány további robogását is támogatja.

Kétségtelen, hogy a technológia a mindennapjaink fontos részévé vált. Akár a távolság is leküzdhető, hiszen az internet segítségével akár egy másik földrészen élő személlyel azonnali kapcsolattartás lehetséges. A koronavírus idején pedig mindez hatalmas segítséget jelentett, mert az internetnek köszönhetően a home office is szóba jöhetett, így a munka megtartása is.

A technikai fejlődés nemcsak megkönnyíti az egyes munkafolyamatokat, hanem azt fel is tudja gyorsítani. Ennél fogva azonban a nyomás is sokkal nagyobb az embereken, hiszen a lépést tartani akarjuk és ehhez mérten igyekszünk alkalmazkodni. Ám nemcsak a mi alkalmazkodásunk szükséges ehhez, hanem az is, hogy ezek a technikai berendezések stabilan és magas szinten legyenek képesek működni.

Egy áram kimaradás megbéníthatja a munkát. Se áram és ha az sincs, akkor az internetszolgáltatás is akadozhat, ami nagyon sok munkahelyen óriási problémát okozhat. De még a háztartások működését is felborítja az, ha valami nem működik megfelelően.

Kutatásokkal bizonyították azt, hogy a megfelelő infrastruktúra és a szükséges eszközök megléte csábító, de segít abban, hogy a munkahelyen dolgozók hatékonyabban végezzék munkájukat. Nemcsak a hatékonyság miatt fontos mindez, hanem a spórolás szempontjából is. Ha ugyanis jó magas a hatékonyság az azzal is jár, hogy időt lehet megtakarítani és másra fordítani.

Mindenki megtapasztalhatta már azt a bosszantó állapotot, amikor valamilyen munkafolyamatot végzett volna, de azt a technika valamilyen formában meggátolta, lelassított. A hajtépés állapotát élhettük meg, de így van ez, ha a szórakozásban is fennakadás jelentkezik. A jól működő eszközök csökkentik a stresszt, ugyanakkor a rossz technológia nemcsak dühítő, de stresszfaktorként lehet jelen.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)