Jump to content

Út a műanyagmentesség felé

2021. 04. 02. 19:00

Nehéz az életünket úgy megreformálni, hogy azt a környezetünk sem segíti. Helyesebben fogalmazva nehezebb a más utakat megtalálni egy már bejáratott módszer helyet.

Nemes döntés, ha arra szánjuk rá magunkat, hogy környezettudatosabban kezdünk élni. Ebbe beletartozik sok minden, de az egyik nagyon fontos tényező minden bizonnyal a műanyagmentesség. Gondoljuk csak végig, hogy egy nap mi mindent használunk, ami műanyagból készül?

Noha tudjuk, hogy a műanyagszemét már a bolygónk minden területén megjelent, mégis nehezen tudjuk azt kiiktatni az életünkből, a környezetünkből. Való igaz, hogy nagy átállást jelenthet ez, de ezt leginkább csak akkor érezzük meg, ha abba belekezdünk. Hogyan is kezdjük?

Zacskó, nylon szatyor helyett

Amit csak lehet a boltban is zacskó nélkül vásároljuk meg. Talán ma már nem is annyira döbbennek meg a kasszánál emiatt. Ha nagyon előre tudunk gondolkodni, akkor vásároljunk be újrahasznosítható zacskót és abba mérjük ki a termékeket. A táskánkban pedig ne csak ilyen zacskó lapuljon meg, hanem egy vászonszatyor is, amely környezetbarát, mosható és sokáig használható.

Otthoni étel

Nemcsak környezettudatosan járunk el akkor, ha otthonról hozott ételt fogyasztunk. Eleve megbízhatóbb és finomabb is lehet a saját magunk által készített étel, hiszen olyan alapanyagokból állíthatjuk össze, amelyeket megbízható helyről vásároltunk és saját ízlésünknek megfelelően készítettünk el. Emellett pedig még a műanyagmentesség jegyében is járunk el, hiszen az ételhordóban tárolt ételt nem hagy maga után hulladékot.

 

Személyes higiénia

Nemcsak a tisztálkodási szerek megválasztásnál lehet lehetünk körültekintőbbek, de arra is ügyelni lehet, hogy az arctisztítás során ne minden egyes napon egy vagy több vattakorongot használjunk fel, hanem azt cseréljük mosható arctisztító kendőre, és a fogkefénk is legyen műanyag helyett fából készült darab.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)