Jump to content

Szerencsehozó színek

2021. 02. 26. 19:00

Ki ne szeretne jólétben élni? Ezért igyekszünk megtenni mindent, ki munkavégzéssel, ki pedig a szerencsében bízik.

Egy biztos, az ember mindig arra törekedett és törekszik ma is, hogy jó körülményeket teremtsenek saját maguknak, családjuknak. Mást jelentett a jólét minden korban, de a szándék az ugyanaz maradt. A pénztárca napi tartozékunk és egyáltalán nem mindegy, hogy mennyi fém- és papírpénzt tartalmaz. Nemcsak az nem mindegy, hogy mi és mennyi van benne, hanem az sem, hogy milyen a pénztárca. Anyagában és színében is válogathatunk, hogy mibe rakjuk a pénzünket. A szín megválasztásakor nem feltétlenül a táska árnyalatához igazítjuk a pénztárca színét, azonban arra sem sokszor gondolunk, hogy a pénztárca színe mennyire vonzza be vagy taszítja a szerencsét.

 

Arany

A hindu vallásban Laksmi a gazdagság istennője, akit egyben a legnagyobb tisztelet övez a mai napig. Laksmit arannyal beborítva ábrázolják, amely egyben a gazdagság jelképe is, így az arany pénztárca is bőséget hozó.

Piros

Nem biztos, hogy harsány személyiség az, aki piros pénztárcát használ. Lehet, hogy csak tud a kínaiak hagyományáról. A vallási rendszerükben a bőség istene Caj Sen, akit mindig vörös ruhában ábrázolnak. A piros szín használata tehát a bőség bevonzására irányul. Kínában éppen ezért divat piros pénztárcát ajándékozni. 

Kék

Az egyiptomiak esetében a gazdagságot Ízisz képviselte. A fáraó színei az arany és a kék, így a tehetős egyiptomiak előszeretettel használták a kék színt erszényeik esetében. Ez akkoriban drága mulatságnak számított, mert nem volt egyszerű a kék festéket előállítani. A kék pénztárca tehet ugyancsak a gazdagságot, a bőséget jelképező.

Lila

A görög mitológiai egyik alakja, Démétér, aki a termékenység, a bőség és a földművelés istensége. Az ő fia Plutosz, aki pedig a gazdagság istene. Színe a lila és az ókori görögök ruházatukban is viselték a lila színt, valamint pénztartó erszényük száját is lila szalaggal fogták össze. A lila pénztárca tehát szintén bőséget bevonzó lehet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)