Jump to content

Fuss együtt a világgal: Téged is vár a SPAR Budapest Maraton®!

2020. 10. 06. 14:09

Idén október 10-11-én rendezik meg Budapest egyik legnagyobb futóünnepét, a 35. SPAR Budapest Maraton® Fesztivált. A rengeteg versenyszám mellett izgalmas programokkal és néhány különleges vendéggel is várják a versenyzőket, szurkolókat, nem utolsósorban pedig az egészséges életmód híveit. Természetesen a rendhagyó körülményekre való tekintettel néhány óvintézkedést is bevezettek mindannyiunk biztonsága érdekében, de ez aligha fogja befolyásolni a megszokott, önfeledt hangulatot! (X)

Verseny verseny hátán!

A SPAR Budapest Maraton® fő célkitűzése a mozgás népszerűsítése, éppen ezért lehetséges, hogy több mint 10 különböző versenyszámban próbálhatják ki magukat a nevezők – itt tényleg nem az idő számít, hanem a közös mozgás öröme! Lesz itt 500 méteres családi futás, esélyegyenlőségi futam, maratonka vagy éppen a klasszikus számok, mindenki megtalálhatja azt, ami a legjobban fekszik neki – és ez ugyanígy igaz a szurkolásra is. Csak a lelkesítő, holtpontokon átsegítő barátokkal és családtagokkal lesz teljes a kép!

Milyen időt fut egy olimpiai bajnok tornász?

A verseny hétvégéjén ez is kiderül, hiszen Csollány Szilveszter, olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, és Nagy László, kézilabda világklasszis is megméretteti magát a 42,2 km-es távon. A gyűrű olimpiai bajnoka 2019-ben már teljesítette a maratoni távot, ezúttal az idején szeretne javítani – lehetőleg inkább sokat, mint keveset. A másik sztárvendég szintén tavaly futotta élete első félmaratonját, Nagy László felkészülése első szakaszában a 20 kilométeres távra tette a hangsúlyt – persze a versenyszellem azért ugyanúgy dolgozik benne, elmondása szerint már egy-egy 0 kilométeres távot is beiktatott!

Vigyázzunk egymásra!

A testmozgás hozzátartozik az egészséges életmódhoz, ugyanakkor a mostani helyzetben pár dolgot szem előtt kell tartanunk, hogy tényleg az egészségről szóljon ez a különleges hétvége. A rajtszámot például csak egy kitöltött egészségügyi nyilatkozat leadása után lehet átvenni, a rajt- és váltózónákban kötelező lesz a maszk viselése, az érmet pedig nem nyakba-, hanem kézbeadással nyújtják át. Természetesen a testhőmérséklet-mérés, illetve a kézfertőtlenítés egyaránt alapját képezi majd a megfelelő biztonságnak – a további információkról pedig ITT tájékozódhattok.

Futás és szurkolás helyett

A SPAR saját húsüzeme, a Regnum Húsüzem és Oktatóközpont hot doggal és csípős debrecenivel, valamint szomjoltókkal fogadja majd a vendégeket, a stand teljes bevételét pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kapja, úgyhogy érdemes lesz benézni egy harapásra! Ha pedig éppen nem futás vagy szurkolás lesz a program, akkor egészségtudatos életvitellel kapcsolatos nyereményjátékokban is részt lehet venni, valamint a SPAR Életmód szakértőitől lehet kérdezni a minőségi táplálkozás vagy sport témakörében.

https://www.sparbudapestmaraton.hu/

(Forrás: Szerkesztőség)