Jump to content

A divatvilág a maga módján harcol a járvány ellen

2020. 04. 02. 19:00

A világ felvette a harcot a koronavírussal. Globálisan és egyénenként is sokat tehetünk annak érdekében, hogy csökkenjen a megbetegedések száma.

Mindenki érzi saját életében azokat a változásokat, amelyeket a járvány elleni védekezés okozott. Nemcsak a személyes életterünkben okozott ez felfordulást, de megbénította a gazdáságot is. Minden területén érezteti a hatását a koronavírus, és ez alól a divatipar sem húzhatja ki magát.

Az életszükségletek fenntartásához szükséges termékekre van most szüksége mindenkinek. A ruházkodás nem az. A ruházati üzletek egymás után zárnak be ideiglenesen. A korlátozások miatt ugyanis nem érintkezhetnek egymással az emberek, az alkalmazottak foglalkoztatása, a bolt nyitva tartása nem éri meg. Ebben a járványügyi helyzetben amúgy is háttérbe szorulhat a divat, hiszen leginkább otthonunkban tartózkodunk.

A kialakult helyzetben az öltözködés most az otthoni ruházkodást jelenti, ha mégis kimozdulunk, akkor elmaradhatatlan kelléknek számíthat a maszk. A divatipar kényszerű helyzetben találta magát. Még egyáltalán nincs rálátásunk, hogy milyen problémával nézünk szemben, ha a koronavírus-járvány még tovább korlátoz minket, de azt már tudjuk, hogy nem lesz tetszetős. Annyi biztos, hogy nem a divatcégek fogják a betegeket gyógyítani, se az ellenszert feltalálni, de a Dolce & Gabbana már februárba tudatta a világgal, hogy azt az egyetemet, amely a koronavírus ellenszerét kutatja anyagi támogatással segíti a hatékonyabb munkában.

A Versace divatház, valamint Donatella és Allegra Versace is pénzadománnyal segített Kínának és Olaszországnak.

Giorgio Armani is nagy pénzösszeget mozgósított saját vagyonából azért, hogy az olasz kórházakat segítse a veszély idején. Valamin cégeinek némelyike orvosi ruhák gyártására állt át, hogy ezzel is segítsék az egészségügyet.

A pénzzel segítő divatcégek mellé csatlakozott a Nike, a Bvlgari, a Hermés és a Moncler is.

A Prada sem kimondottan a divatra hajt most, hiszen hálóingek és orvosi maszkok készítésére állt át a divatház.

Nemcsak a nagy divatházak, de a divattervezők is egyedi, de divatos maszkok, köpenyek, hálóingek és kesztyűk készítésében igyekszik az esztétikumhoz hozzájárulni.

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)