Jump to content

Gyomornyugtató teák karácsony estére

2016. 12. 24. 19:05

Ha a karácsonyi vacsora után úgy érzed kicsit talán túletted magad, az alábbi teákkal könnyíthetsz a kellemetlen teltségérzeten és az esetleges puffadáson. Mindezek mellett elősegítik a méregtelenítést és fokozzák a zsírégetést.

Nyírfalevél tea borókabogyóval ízesítve

A nyírfalevél teája kiváló vizelethajtó, vértisztító és gyulladáscsökkentő, mindemellett görcsoldó és fertőtlenítő hatású. A borókabogyó pedig kiváló, szélhajtó, étvágyjavító, emésztésserkentő hatással rendelkezik.

Tegyél 1 teáskanál szárított nyírfalevél teát és egy teáskanál borókabogyót 400ml forrásban lévő vízbe, majd hagyd állni 5-10 percig. Naponta maximum két csésze fogyasztása ajánlott.

Zöld tea

Már az ősi Kínában is ismerték a zöld tea áldásos hatásait. Az évszázadok múlásával a zöld tea viágzerte ismertté és elismertté vált, nem véletlenül. A gyógynövényből készült főzet nem csak egészségünk őre, hanem karcsú idomaink megmentője.

A zöld tea zsíroldó, fogyasztó hatását klinikai vizsgálatok igazolják, akár napi két csésze is havi egy-két kilogrammal tesz könnyebbé. Az ideális test súly megtartásában nyújtott szerepe mellett az étkezések után nyugtatja a gyomrot, és összetételénél fogva blokkolja a zsírosodásért felelős enzimet. A legjobb a zöld teában kellemes íze mellett mégis az, hogy teltségérzetet ad.

Tegyél 1,5 teáskanál teafüvet egy liter forró, de nem forrásban lévő vízbe, majd hagyd állni és 3 perc múlva szűrd le. Naponta maximum két csésze fogyasztása ajánlott.

Rooibos tea

Az afrikai vörös tea, ismertebb nevén rooibos tea, az összes létező tea közül talán a legegészségesebb, és a szervezet számára a leghasznosabb. Pozitív hatásait szinte a végtelenségig lehetne sorolni, ezért most csak a három legfontosabb álljon eme cikkben.

A rooibos tea gazdag forrása az antioxidánsoknak, amelyek az öregedésért is felelős sejtkárosító szabad gyököket semlegesítik, és flavonoid tartalma sem elhanyagolható, melyek támogatják az antioxidánsok hatékonyságát.

 

Remek természetes görcsoldó, ennek köszönhetően enyhíti a kínzó fejfájást, fokozza az emésztést és a hasnyálmirigyet is nyugtatja. Gyakran alkalmazzák az ideges eredetű gyomorfájás esetén is.

Tegyél 1 teáskanál teafüvet 200ml forró vízbe, majd hagyd állni és 5 perc múlva szűrd le. Naponta maximum két csésze fogyasztása ajánlott.

 

(Forrás: marmalade.hu l Kép: pixabay.com)