Jump to content

Természetes gyógymódok a mindennapi panaszokra

2016. 10. 30. 16:50

Fejfájás, köhögés, emésztési zavarok, megfázás, fáradtság. Legyen szó bármelyikről is, könnyen keresztbehúzhatja számításaidat, ha eluralkodik rajtad. Szerencsére léteznek olyan ételek és italok, melyek elmulasztják a nehézséget okozó tényezőket.

Az évszak leggyakoribb vendége a nátha és megfázás. Kezelésüket a különféle porok és gyógyszerek helyett bízzuk a citrom, gyömbér és narancs keverékére. Az egyszerű étek három-négy nap alatt kigyógyít a legdurvább megfázásból is úgy, hogy nem kell egy kisebb vagyont otthagynod a gyógyszertárban, és szervezetedet sem terheled feleslegesen a nem odaillő hatóanyagokkal.

Köhögés ellen a hársfalevél tea és a méz kombinációja a leghatásosabb. A méz nyugtatja a nyálkahártyát, csökkenti irritációját és kvázi védőréteget képez rajta. A hársfalevél tea a fentieken túl antibakteriális tulajdonságának köszönhetően megszabadítja a torkot a kórokozóktól.

Fáradtság, levertség ellen teával, csokival és gránátalmával tehetsz leggyorsabban, ugyanis a bennük található antioxidánsok és a tea koffeintartalma, pillanatok alatt felébreszti agyad és jobb kedvűvé varázsol.

Hasfájásra, émelygésre szintén a gyömbér a megoldás, ugyanis elősegíti az emésztést, csökkenti a nyálkahártyák irritációját, és szabályozza a bélfal simaizmainak tónusát. Ezen felül a gyömbér fogyasztására több epe termelődik a májban, ami felgyorsítja a zsírok lebontását. Így egy nehezebb étkezés után kifejezetten ajánlott a fogyasztása.

Fejfájás ellen a magnézium és B12-vitamin rendszeres fogyasztása ajánlott, ugyanis sokszor ez áll a vissza-visszatérő fejgörcsök hátterében.

 

 

(Forrás: marmalade.hu | Fotó: falkostarr.wix.com)