Jump to content

Hallgatni már nem fogod, de felhasználhatod

2016. 10. 06. 17:00

Megboldogult gyermekkorunk, fiatalkorunk velejárója volt a magnókazetta. Emlékeztek még arra, hogy mennyit tekergettétek ceruzát beledugva, hogy a szalag újból feszes legyen? Ha ugyanis nem volt elég feszes, nyúzta, húzta a szalagot a magnó. Van még a kazettákból? Használhatod.

Még csak magnó sem szükséges ahhoz, hogy a régről megmaradt magnókazettákat fel tudd használni. Sőt, még csak nem is arra fogjuk használni, amiért eredetileg létrehozták. Hang még véletlenül sem fogja elhagyni, azonban remek dolgokat tudsz belőle kreálni.

Nőből vagyunk, imádjuk a táskákat. Gondoltál már arra, hogy magnókazettákból készíts táskát? Nem vízálló, de mutatós darabot lehet kialakítani belőlük, az biztos. Találtunk egy nagyon jó ötletet, amit nem is nehéz megvalósítani, és nem is kell hozzá túl sok kellék. Amire szükséged lesz, egy halom megunt magnókazetta, gyorskötöző, és két használaton kívüli fülhallgató. A gyorskötözővel össze kell fognod a lyukakon keresztül a kazettákat és olyan szorosra fűzni, hogy összeálljanak a darabok. Formáld táska alakúra és a legvégén pedig erősítsd rá a fülhallgatókat úgy, mint a táska fülei.

Kazettából széket? Pedig kivitelezhető. Egy szék vázra van szükséged, magnókazettákra és a jól ismert gyorskötözőre. A kazettákat illeszd egymás mellé, kötözd össze a darabokat és a szék vázához is, és masszív, kényelmes huzatot készíthetsz belőle, arról nem beszélve, hogy milyen egyedi darabja lesz dolgozószobádnak, sarkodnak.

Gyárts a kazettákból kis dobozt, amelybe kincseket, ékszereket tárolhatsz. Ragaszd össze a kazettákat, készíts bele anyagból bélést.

A használaton kívül eső magnókazettákat összeragasztva kiváló tolltartó, irattartó készülhet. Ragaszd össze a kazettákat ragasztóval, és lényegében meg is valósítottad a tartót. Ha egy kicsit továbbgondolod a kazettákat, akár beleképzelhetsz egy pénztárcát is. Ehhez szükséged lesz egy régi pénztárca csatos belsejére, valamint egy magnókazettára. A kazettát szedd szét és vedd ki belőle a szalagot, mert arra nincs szükséged. . A szétszedett kazetta darabjaiba ragaszd bele a pénztárca csatos részét, amely meg is adja a vázat. Béleld ki valamilyen anyaggal, akár külön zsebeket is varrhatsz. Ha ez kész, ragaszd bele az anyagot a kazetta belsejébe.

Csillárt és állólámpát is készíthetsz a kazettákból. Ugyanúgy gyorskötözővel érdemes dolgoznod.

A magnókazetta adja a jegyzettömböd elejét, egy kartonpapír kazetta méretűre szabva adja a jegyzettömb hátulját, amelyet vonj be tetszőleges szövettel. A jegyzettömb lapjaiul szolgáló lapokat is vágd méretre, majd egy erős cérnával fűzd össze a lapokat a kazettával és a hátsó borítással.

(Forrás: topdreamer.com, bobvila.com, scraphacker.com/képek)