Jump to content

Természetesen vedd fel a küzdelmet a vírusokkal

2016. 02. 23. 19:00

Egészségügyi intézmények sokaságába nem lehet bejutni a tilalom miatt. Felütötte fejét az influenzajárvány. Talán csak azok vannak védett helyzetben, akik védőoltást kaptak. Aki nem adatta be magának ezelőtt, az most már nem is tudja, de tud cselekdni.

Ha az oltás ellen vagy, netalán egyszerűen elfelejtkeztél róla, akkor is tehetsz annak érdekében, hogy a vírus ne telepedjen meg szervezetedben. A sok C-vitamin fogyasztás téli időszakban amúgy is ajánlott, de a nagyobb hangsúly most a D-vitamin begyűjtésén van. Mivel napfényhez elvétve, és akkor sem elengedő dózisban juttat testünkbe a bőrünkön át ebből a vitaminból, így külső segítség szükséges.

Ha pedig már influenza vírus került a szervezetedbe, akkor fogyaszthatsz olyan ételeket is, amelyek a leginkább hatékonyak a vírus kiölésében. Ősi és természetes gyógymódokat szoktak ilyenkor feleleveníteni. Majdcsak minden háztartásban van is otthon a mézből és a fokhagymából. Erősítsd meg immunrendszeredet, hogy minél hamarabb le tudja küzdeni a kis betolakodókat. Egy gerezd fokhagymához adj egy evőkanál mézet és fogyasztd egészséggel reggelente. Az egyik leghatékonyabb vírusölő a fokhagyma. Habár szaga is intenzív, de a cél szentesíti az eszközt. A méz immunerősítőként lép életbe. Ezt a kombinációt még fel lehet dobni citrommal, amely jelenlétével csak erősíti a fertőtlenítő, vírusölő, immunerősítő hatást. Csavarj hozzá egy fél citrom levét is, és a C-vitamin bevitel is megoldott lesz egy időre.

A reggeli nem mindenkinek csúszik le könnyedén. Ha már nyakig benne vagy az influenzában, és antibiotikumot szedsz, az immunrendszered nem működhet valami stabilan, ráadásul a bélflórában is nagy kárt tehet a gyógyszer. Ha nem akarsz bolti probiotikumra költeni, akkor joghurtba kell befektetned. Nemcsak a reggeli lesz megoldott, hanem a belek egyensúlyát is visszaállíthatod. Ha a belek épsége visszaállt, akkor az új betegség is jóval nehezebben üti fel a fejét, mert felfogják a kórokozókat.

Betegség esetén jóval több narancsot és mandarint szoktunk fogyasztani, remélve a gyorsabb felépülést a gyümölcsök magas C-vitamin tartalma miatt. Grépfrútot csak ritkábban fogyasztunk. Talán kesernyés íze miatt, pedig jó, ha tudod, hogy ugyancsak tisztítja a gyomrot és a légzőszervet is, emellett immunrendszer erősítésében is szerepet játszik.

(Forrás: feelhealthylife.com/kép)