Jump to content

Nem is gondolnád, mi mindenre jó a kókuszolaj!

2015. 07. 30. 12:38

Tudjuk, hogy a kókuszolaj jót tesz a bőrnek, és számos betegséget tudunk kezelni vele. Például javítja az anyagcserét, segít a szívbetegségek kialakulásának megelőzésében, de a hajunkat is szebbé varázsolhatjuk a kókuszolajjal. És mire használhatjuk még? Nem is gondolnád!

Bőrápolás
És most itt nem az arcra gondolunk. A kókuszolaj fényesebbé teszi és ápolja a bőrcipők, bőrtáskák felületét.

Matricák
Ha nem bírod eltávolítani az üvegen maradt címke ragacsos nyomait, kend be a felületet kókuszolajjal, majd hagyd rajta pár percig.

Fürdőszobai szennyeződések
Erős vegyszerek helyett használhatsz kókuszolajat a kád, vagy a csempe tisztítására, legalább olyan hatékony, mint a kémiai anyagok.

Tojás tartósítása
Igen, jól olvasod. Ha bekened a tojások felületét kókuszolajjal, azok 9-12 hónapig is elállnak. Hogy miért? Az olaj vékony réteget képez a tojáson, mely nem engedi oxigénhez jutni.

Rozsda
A rozsda eltávolítására szintén hatékony módszer lehet, ha bekened a problémás felületet kókuszolajjal, majd egy órán át rajta hagyod, mielőtt lemosnád.

Nyikorgás
Ha nyikorog a szekrényajtó, csak kend be kókuszolajjal.

Makacs foltok
A kókuszolaj és a sütőpor keveréke segít eltávolítani a legmakacsabb foltokat is.

Bútorápolás
Nagyon hatékonyan ápolhatjuk az otthonunkban lévő fa felületeket, amelyek beisszák a kókuszolajat.

Édesítőszer
Inkább ezt tedd a kávéba cukor helyett.

Műanyag edények
Ha félsz a műanyag edények elszíneződésétől, csak kenj rá egy vékony réteg kókuszolajat, így nem színeződik el az ételtől.

Sminkecsetek tisztítása
Mártsd kókuszolajba a szennyeződött sminkecsetet, majd vedd ki és itasd fel az ecsetre ragadt olajat egy papírtörlőn. Ezután mosd le a maradék ecsetre tapadt olajat meleg vízzel.


www.huffingtonpost.com

Fotó: flickr.com/Phu Thinh Co