Jump to content

George Clooney az elegáns öregedésről

2015. 06. 17. 10:46

Azok a férfiak, akik az örök ifjúság hajkurászásának érdekében befestik őszülő hajukat, vagy a plasztikai sebész kése alá fekszenek, ezzel egyetlen dolgot érnek el George Clooney szerint: hogy még idősebbnek nézzenek ki.

Az 54 éves, ezüstös hajú filmsztár tavaly nyáron kapta meg az Elegánsan Öregedő Férfi aranydíját, így bizonyára tudja, mit beszél, amikor azt állítja, semmi értelme az öregedés ellen küzdeni. Az ifjúságot dicsőítő Hollywoodban igazi bátorság kell ahhoz, hogy egy színész őszintén felvállalja a korát, annak minden külső jegyével, szarkalábával és ősz tincsével együtt.

George Clooney elmondta, nem hiszi, hogy a hajfestés, vagy a botoxolás javít a helyzeten, sőt, ezektől a kétségbeesett próbálkozásoktól csak még öregebbnek fogunk látszani. Ezért szerinte nem kell kézzel-lábbal kapálózni ellene, és a legokosabban tesszük, ha elfogadjuk a tényt, hogy fölöttünk sem múlik el nyomtalanul az idő.

-Két lehetősége van az embernek: vagy megöregszik, vagy meghal. Ezért színészként hozzá kell szokni a gondolathoz, hogy a felkínált szerepek, illetve az, ahogyan mások látnak minket, idővel megváltozik. Ez valóban csalódást kelt olykor.

Ennek ellenére, ahogy sármos színész elmondta a BBC-nek adott interjúban, soha nem gondolkodott el a mesterséges beavatkozás lehetőségén.

-Számomra ez sem téma, sem lehetőség nem volt. Őszintén szólva nem sok értelmét látnám.

Clooney számos idősödő pályatársán látta a külső beavatkozás igencsak kétséges eredményét, és ezek nem igazán győzték meg arról, hogy akár a plasztikai sebészet, akár a hajfestés lehetséges opció lenne az öregedés jeleinek elfedésére. 

-Annyit tehetsz csupán, hogy a lehető legjobbat hozod ki a korodból. –vallja. 

(Telegraph, kép: Courtney)